Predivan hodočasnički dan u Padovi


Hodočašćem u Padovu otvorili smo ovogodišnje DANE SV. ANTE.

Na hodočašće smo pošli u petak 27. svibnja 2022. u 22.00 sata, s autobusnog kolodvora u Šibeniku. Pred nama je bila pomalo naporna noć, a iza toga predivan dan prepun sadržaja.

Najprije smo hodočastili na grob sv. Leopolda Mandića. Vodič ove grupe je vrsni poznavalac padovanskih svetaca pa je hodočasnike dobro upoznao s mjestom i sa sv. Leopoldom.

Lagano nanoge prošetali smo do golemog zdanja bazilike sv. Justine mučenice. Impresivno djeluje ova bazilika upotpunjena pričom o sv. Luki evanđelistu, sv. Justini i sv. Prosdocimu.

Glavno hodočasničko odredište bila nam je bazilika sv. Ante, gdje smo na glavnom oltaru, u zajedništvu s petstotinjak hodočasnika iz Hrvatske, slavili svetu misu. Prije toga nas je naš vodič kroz povijest proveo kroz svečev život, a potom smo zajedno prošli kroz impresivno zdanje bazilike sv. Ante.

U popodnevnom dijelu smo posjetili predgrađe Padove, Arcellu, mjesto gdje je preminuo sv. Ante, izgovarajući riječi: “Vidim moga Gospodina”.

Hodočašće smo zaključili u mjestu Camposampiero. Tu je sv. Ante proveo posljednje mjesece svojega života. Tu se dogodilo nekoliko znakovitih događaja.

Sv. Ante, moli za nas!

O programu Dani sv. Ante, uskoro nove informacije.

OBJAVLJENO: 28.5.2022.

Aktualno

Uvodnik novog broja lista Svetac

KAO CITRA S OSAM ŽICA Piše: fra Ivan Bradarić Samostan i crkva sv. Frane u Šibeniku koju su naši biskupi 1970. godine proglasili nacionalnim svetištem sv. Nikole Tavelića, simbol su […]

Obiteljski dan u Svetištu

Dok se u Rimu sprema Deseti svjetski dan obitelji, bračni parovi koji su u posljednjih osam godina vjenčani u crkvi sv. Frane imali su svoj susret i svetu misu zahvale […]

Slika sv. Frane iz 1880. godine

Akvarel “Šibenik” dimenzije 500×700 mm bečkog slikara Richarda Juliusa Weixlgärtnera (Beč, 9. travnja 1849. – 6. kolovoza 1912.) predstavljen je u ponedjeljak 20. lipnja u Gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić u Šibeniku. […]

Hrvatsko nacionalno svetište sv. Nikole Tavelića

Trg Nikole Tomasea 1, 22000 Šibenik

Tel. 022 201 480, Fax. 022 201 481

Web. svetiste-sibenik.hr

Email. info@svetiste-sibenik.hr

Facebook. Sveti Frane Šibenik

Naša Pravila privatnosti