Pravila privatnosti

Tko smo

Adresa naše web-stranice je: https://svetiste-sibenik.hr.

Naši kontaktni podaci su:
Hrvatsko nacionalno svetište sv. Nikole Tavelića
Trg Nikole Tomasea 1, 22000 Šibenik
Tel. 022 201 480, Fax. 022 201 481
Email. info@svetiste-sibenik.hr

Koje osobne podatke prikupljamo i zašto

Prijatelji Svetišta

Prijatelji Svetišta svoje podatke dostavljaju nam putem kontaktnog obrasca na web-stranici https://svetiste-sibenik.hr/prijatelji-svetista-sv-nikole-tavelica/ ili poštom. Prikupljamo sljedeće osobne podatke: ime i prezime, adresa i kućni broj, mjesto i poštanski broj, e-mail adresa, a tko želi može nam dostaviti i telefonski broj. Navedeni podaci služe nam za kontaktiranje prijatelja Svetišta, za slanje časopisa Svetac i za slanje informacija o Svetištu, ako je prijatelj odabrao tu opciju.

Molitve i zahvale sv. Nikoli Taveliću

Preko obrasca na web-stranici https://svetiste-sibenik.hr/molitve-i-zahvale-sv-nikoli-tavelicu/ korisnici nam dostavljaju sljedeće osobne podatke: ime i e-mail adresa. Dostavljeno ime koristi se za izricanje molitava za osobu koja se preporučila zagovoru sv. Nikole, a e-mail adresa za odgovor na zahtjev za molitvu.

Komentari

Kada posjetitelji napišu komentar na web-stranici mi prikupljamo podatke prikazane u formi komentara, zatim IP adresu posjetitelja kao i string korisničkog agenta preglednika kako bismo lakše detektirali spam.

Moguće je da je anonimiziran string kreiran iz vaše adrese e-pošte (koji se također zove hash) dostavljen Gravatar servisu kako bismo provjerili koristite li ga. Pravila privatnosti Gravatar servisa dostupna su ovdje: https://automattic.com/privacy/. Nakon odobrenja vašeg komentara, vaša profilna slika je javno vidljiva u kontekstu vašeg komentara.

Mediji

Ako prenesite slike na web-stranicu, trebali biste izbjegavati prijenos slika koje imaju ugrađene podatke o lokaciji (EXIF GPS). Posjetitelji web-stranice mogu ih preuzeti i izdvojiti bilo koje podatke o lokaciji iz slika s web-stranice.

Kolačići

Ako napišete komentar na našoj web-stranici, možete odabrati spremanje imena, adrese e-pošte i web-stranice u kolačiće. To vam olakšava ponovno komentiranje, da ne morate ponovno unositi te informacije. Ovi kolačići traju godinu dana.

Ako posjetite našu stranicu za prijavu, postavit ćemo privremeni kolačić kako bismo utvrdili prihvaća li vaš preglednik kolačiće. Ovaj kolačić ne sadrži osobne podatke i briše se kada ugasite preglednik.

Kada se prijavite, također ćemo postaviti nekoliko kolačića kako bismo sačuvali vaše podatke o prijavi i vaše postavke zaslona. Kolačići prijave traju dva dana, a kolačići postavki zaslona traju godinu dana. Ako odaberete “Zapamti me”, vaša prijava će trajati dva tjedna. Ako se odjavite s računa, kolačići prijave biti će uklonjeni.

Ako uredite ili objavite članak, dodatni kolačić biti će spremljen u vašem pregledniku. Ovaj kolačić ne sadrži osobne podatke i samo ukazuje na ID objave članka koji ste upravo uredili. Kolačić istekne nakon jednog dana.

Ugrađeni sadržaj s drugih web-stranica

Članci na ovoj web-stranici mogu sadržavati ugrađeni sadržaj (npr. video, slike, članke, itd.). Ugrađeni sadržaj s drugih web-stranica ponaša se istovjetno kao da je posjetitelj otvorio tu drugu web-stranicu.

Ove web-stranice možda prikupljaju podatke o vama, koriste kolačiće, imaju ugrađeno dodatno praćenje od trećih strana, i nadgledaju vašu interakciju s tim ugrađenim sadržajem, uključujući praćenje vaše interakcije s ugrađenim sadržajem, ako imate račun i prijavljeni ste na web-stranici.

S kime dijelimo vaše podatke

Ako zatražite ponovno postavljanje lozinke, vaša IP adresa bit će uključena u poruku e-pošte za ponovno postavljanje.

Koliko dugo čuvamo vaše podatke

Podatke prijatelja Svetišta čuvamo dok korisnik ne povuče svoj pristanak za primanje obavijesti i časopisa, a potom ih odmah brišemo.

Podatke osoba koje su uputile svoje molitve i zahvale sv. Nikoli brišemo odmah na osobni zahtjev molitelja.

Ako napišete komentar, on i njegovi meta podaci su sačuvani zauvijek. To je zato da možemo automatski prepoznati i odobriti buduće komentare, umjesto da ih držimo na čekanju za odobrenje.

Za korisnike koji se registriraju na našoj web-stranici (ako ih ima), mi također pohranjujemo osobne podatke koje navedu u svojim korisničkim profilima, Svi korisnici mogu vidjeti, urediti, ili obrisati svoje osobne podatke u bilo koje vrijeme (osim što ne mogu promijeniti svoje korisničko ime). Administratori web-stranice također mogu vidjeti i urediti te informacije.

Kamo šaljemo vaše podatke

Komentari posjetitelja mogu se provjeriti putem automatske usluge za otkrivanje neželjene pošte.

Koja prava imate nad svojim podacima

Ako imate račun na ovoj web-stranici, ili ste pisali komentare, možete zatražiti primanje izvozne datoteke osobnih podataka koje imamo o vama, uključujući sve podatke koje ste nam dostavili. Također možete zatražiti brisanje svih osobnih podataka koje imamo o vama. Ovo ne uključuje bilo koje podatke koje smo obavezni držati za administrativne, pravne ili sigurnosne namjene.