Franjevački svjetovni red

Članovi Franjevačkog svjetovnog reda (FSR-a) nastoje u svijetu živjeti Evanđelje na način kako je to činio sveti Franjo Asiški. U krilu Katoličke crkve Gospodin ih okuplja i nadahnjuje pozivom kojeg je nekoć uputio sv. Franji. Oni odgovaraju na taj poziv čeznući za izgradnjom ovog svijeta u kojem ih je Gospodin pozvao. Žive život u svojim obiteljima, ali i u bratstvima koja su slika Crkve. Uvijek po uzoru na sv. Franju prihvaćaju svakog kao brata i sestru. Radosni su ako uspiju u svijetu biti kvasac Evanđelja. Sakramentalni život, poglavito euharistija i ispovijed, kao i osobna i zajednička molitva, snaga su koja ih nosi kroz život. Sinovskom odanošću časte Gospu kao svoju Majku i Kraljicu. Zaštitnici su im sv. Elizabeta Ugarska i sv. Ljudevit.

Crkva im je darovala Pravilo kao oblik života i potvrdila Generalne konstitucije koje im pomažu živjeti. Nakon vremena formacije polažu trajne zavjete života u Franjevačkom svjetovnom redu.

Osnovna stanica života u OFS-u je mjesno bratstvo koje ima svoga ministra, vijeće i duhovnog asistenta. Mjesna bratstva su okupljena u područna bratstva, a sva područna bratstva na području jedne države čine nacionalno bratstvo OFS-a. Ovo je Zadarsko-šibensko područno bratstvo FSR-a u Hrvatskoj. Mjesno bratstvo u Šibeniku sastaje se pri samostanu sv. Frane, a svoje redovite sastanke ima u prvu nedjelju u mjesecu u 17.00 sati.

Kontakt:

Mjesno bratstvo FSR-a
Trg Nikole Tomasea 1
22000 Šibenik
Tel: 022-201-484