Svečano proslavljen blagdan sv. Ante


Antunovo 2022.

Blagdan sv. Ante je veoma svečano slavljen, a svete mise od ranoga jutra slavili su redovnici ovoga samostana te susjedni svećenici – župnici. Slavlje je svetom misom u 07.00 sati otvorio gvardijan samostana i rektor Hrvatskog nacionalnog svetišta sv. Nikole Tavelića fra Ivan Bradarić.  Svete mise u 08.00 i u 09.00 sati predslavili su župnici don Ante Omazić i don Gabrijel Jagarinec. Na svetoj misi u 10.30 kamenu spomen ploču, s natpisom sv. Nikole Tavelića koja će biti postavljena u udbinsko svetište hrvatskih mučenika, blagoslovio je župnik iz Udbine preč. Josip Šimatović, koji je i predslavio ovu svetu misu. Prijepodnevni dio zaključio je fra Augustin Kordić slavljem svete mise u 12.00 sati. Osobito je svečano bilo u popodnevnom dijelu, kada je crkva i samostansko dvorište bilo preplavljeno brojnom djecom. Svetu misu predslavio je fra Željko Klarić, a nakon mise blagoslovio je djecu i ljiljane te je podijelio petstotinjak sličica s molitvom sv. Anti. Djeca su nastavila druženje s ekipom za animaciju „Top events“, uz pjesmu, radionice i igraonice.

Slavlje blagdana zaključio je biskup šibenski mons. Tomislav Rogić, koji je predslavio svetu misu u 19.00 sati. Uz njega su koncelebrirali generalni vikar šibenske biskupije mons. Marinko Mlakić, ovogodišnji mladomisnici don Ante Vrcić i don Šime Pleadin te redovnici ovoga samostana.

Vjernici su tijekom cijeloga dana mogli pristupiti svetoj ispovijedi i štovati autentične relikvije sv. Ante. Također su u crkvi bile izložene slike velikoga formata sa simbolima sv. Ante. Ovaj projekt je pratio ovogodišnju trinaestotjednu pripravu za svečev blagdan.

Ovogodišnje slavlje „Dani sv. Ante“ u Šibeniku zaključuju se u utorak nakon svečeva blagdana, 14. lipnja, slavljem svete mise zahvalnice u 19.00 sati, nakon čega će biti svečano iznesen iz crkve vrijedni relikvijar s autentičnom relikvijom sv. Ante. On će biti pohranjen u samostanski trezor do ožujka 2023. kada će započeti nova pobožnost trinaest utoraka.

OBJAVLJENO: 14.6.2022.

Aktualno

Hodočasnički svibanj

Tijekom mjeseca travnja 2024. godine u naše Svetište sv. Nikole Tavelića organizirano su hodočastili:

NAJAVA: Blagdan sv. Ante

U franjevačkoj crkvi sv. Frane u Šibeniku (Hrvatsko nacionalno svetište sv. Nikole Tavelića), drevnoj utvrdi Antine pobožnosti u Krešimirovu gradu, započinje neposredna priprava za blagdan Sveca svega svijeta – sv. […]

Hodočasnički travanj

Tijekom mjeseca travnja 2024. godine u naše Svetište sv. Nikole Tavelića organizirano su hodočastili:

Hrvatsko nacionalno svetište sv. Nikole Tavelića

Trg Nikole Tomasea 1, 22000 Šibenik

Tel. 022 201 480, Fax. 022 201 481

Web. svetiste-sibenik.hr

Email. info@svetiste-sibenik.hr

Facebook. Sveti Frane Šibenik

Naša Pravila privatnosti