Blagdan sv. Nikole Tavelića u njegovu svetištu u Šibeniku


Blagdan sv. Nikole Tavelića 2021.

Devetotjedna duhovna priprava pred blagdan sv. Nikole Tavelića, u vidu velike devetnice od devet petaka, ide svome kraju. Zadnji, deveti, petak je također i drugi dan trodnevnice.

TRODNEVNICA PRED BLAGDAN

Od 11. do 13. studenoga 2021.

 • 1. Dan – 11. studenoga, četvrtak
  Svetu misu predslavi fra Ivan Bradarić.
  Nakon svete mise je predstavljanje poruke pape Franje u povodu Petoga svjetskoga dana siromaha “Siromaha svagda imate uza se” (Mk 14, 7).
 • 2. Dan – 12. studenoga, petak
  Svetu misu predslavi fra Josip Ivanović.
  Nakon svete mise je predstavljanje monografije nastale u povodu pedesete obljetnice proglašenja svetim Nikole Tavelića i proglašenja crkve sv. Frane u Šibeniku Prvim i glavnim hrvatskim nacionalnim svetištem sv. Nikole Tavelića. Monografiju će predstaviti: mons. Tomislav Rogić, biskup šibenski, fra Josip Blažević, provincijal i fra Ivan Bradarić rednik monografije. U glazbenom dijelu će nastupiti klapa Skradinski buk, a program vodi fra Josip Ivanović.
 • 3. Dan – 13. studenoga, subota
  Svetu misu predslavi fra Augustin Kordić.
  Hodočašće Zadarsko-šibenskog područnoga bratstva franjevačkog svjetovnog reda čiji je zaštitnik upravo sv. Nikola Tavelić.

BLAGDAN SV. NIKOLE TAVELIĆA

14. studenoga, nedjelja

Svete mise:
08.00 – fra Augustin Kordić
10.30 – mons Želimir Puljić, nadbiskup zadarski
18.00 – fra Ivan Bradarić

SVETA MISA ZAHVALNICA

Nedjelja, 21. studenoga u 18.00 sati.

Svetu misu predslavi fra Ivan Bradarić, rektor svetišta.
Nakon svete mise glazbeno meditativni program „Bogu i domovini“ uz sjećanje na sve nevine žrtve mučenike iz ljubavi prema Bogu i bližnjemu s posebnim naglaskom na žrtve Vukovara i Škabrnje. Ovaj program će biti ostvaren putem video prijenosa.

OBJAVLJENO: 7.11.2021.

Aktualno

Bosnom rosnom

Župa sv. Petar Vidici i župnik fra Željko vas vode na proslavu sv. Ive u Podmilačje. I ne samo to. Posjetit ćete i kraljevski grad Jajce s predivnom tvrđavom, Livno […]

Deseti od 13 utoraka uoči blagdana sv. Ante

Pobožnost Trinaest utoraka u čast sv. Antunu Padovanskom u crkvi sv. Frane u Šibeniku nastavljena je 17. svibnja 2022. desetim utorkom u nizu. Večernju misu u samostanskoj crkvi, kojoj je […]

Deveti od 13 utoraka uoči blagdana sv. Ante

Pobožnost Trinaest utoraka u čast sv. Antunu Padovanskom u šibenskoj crkvi sv. Frane, kojoj je sv. Ante sunaslovnik, nastavljena je 10. svibnja devetim utorkom u nizu. Večernju misu predslavio je […]

Hrvatsko nacionalno svetište sv. Nikole Tavelića

Trg Nikole Tomasea 1, 22000 Šibenik

Tel. 022 201 480, Fax. 022 201 481

Web. svetiste-sibenik.hr

Email. info@svetiste-sibenik.hr

Facebook. Sveti Frane Šibenik

Naša Pravila privatnosti