Tavelićev timbar vire (2)


Druga emisija “Tavelićev timbar vire”, koja se prikazuje u povodu velike devetnice uoči svetkovine sv. Nikole Tavelića, emitirana je u petak 25. rujna, a prijenos uživo mogao se pratiti na Facebook stranici svetišta, YouTube kanalu Svetište Šibenik te na stranicama Hrvatske katoličke mreže.

Na početku emisije javio se iz samog svetišta u Šibeniku fra Ivan Bradarić, rektor svetišta, a u najavi je govorio o zajedništvu domovinske i raseljene Hrvatske te o proslavi 50. obljetnice kanonizacije, održane u lipnju.

Svoj pozdrav i prigodni govor najprije je uputio šibenski biskup Tomislav Rogić, potaknuvši sve da u krepostima sv. Nikole Tavelića pronađu nadahnuće.

Iz Sarajeva, ispred zgrade u Kovačićima, u kojoj su danas smještene sve važne ustanove Franjevačke provincije Sv. Križa Bosne Srebrene te Svetište bl. Nikole Tavelića i franjevačka bogoslovija, javio se fra Damir Pavić.

Iz mjesta Svečeva mučeništva – iz Jeruzalema – javio se fra Sandro Tomašević koji djeluje u Svetoj Zemlji.

Zatim je održana molitva pobožnosti koja se moli kroz devetnicu, a na kraju Drugog “Tavelićeva timbra vire” iz Zagreba se javio glavni urednik Hrvatske katoličke mreže Siniša Kovačić.

Više o svemu pronađite na Facebook stranici svetišta…

OBJAVLJENO: 26.9.2020.

Aktualno

Iskapanja uz crkvu i molitva za pokojne

Mnogi vjernici koji posjećuju crkvu sv. Frane, ali i brojni prolaznici, ovih su dana zatečeni novim stanjem oko ove važne šibenske crkve. Naime, u sklopu rekonstrukcije kanalizacijske i vodovodne mreže, […]

Godina sv. Josipa u crkvi sv. Frane

Postoji veoma značajna poveznica crkve sv. Frane u Šibeniku sa sv. Josipom. Stoljetni niz kulta i vidljivog traga što je ostao do danas u vidu prekrasnog drvenog svečeva oltara. Četiri […]

Zaključena 2020. godina

SLAVLJEM SVETE MISE ZAHVALNICE ZAKLJUČENA GRAĐANSKA GODINA Ispraćaj građanske godine u Crkvi se obilježava slavljem posljednje svete mise Zahvalnice. To je prigoda da se uz pjevanje himna Tebe Boga hvalimo, […]

Hrvatsko nacionalno svetište sv. Nikole Tavelića


Trg Nikole Tomasea 1, 22000 Šibenik

Tel. 022 201 480, Fax. 022 201 481

Web. svetiste-sibenik.hr

Email. info@svetiste-sibenik.hr

Facebook. Sveti Frane Šibenik