Tavelićev timbar vire (2)


Druga emisija “Tavelićev timbar vire”, koja se prikazuje u povodu velike devetnice uoči svetkovine sv. Nikole Tavelića, emitirana je u petak 25. rujna, a prijenos uživo mogao se pratiti na Facebook stranici svetišta, YouTube kanalu Svetište Šibenik te na stranicama Hrvatske katoličke mreže.

Na početku emisije javio se iz samog svetišta u Šibeniku fra Ivan Bradarić, rektor svetišta, a u najavi je govorio o zajedništvu domovinske i raseljene Hrvatske te o proslavi 50. obljetnice kanonizacije, održane u lipnju.

Svoj pozdrav i prigodni govor najprije je uputio šibenski biskup Tomislav Rogić, potaknuvši sve da u krepostima sv. Nikole Tavelića pronađu nadahnuće.

Iz Sarajeva, ispred zgrade u Kovačićima, u kojoj su danas smještene sve važne ustanove Franjevačke provincije Sv. Križa Bosne Srebrene te Svetište bl. Nikole Tavelića i franjevačka bogoslovija, javio se fra Damir Pavić.

Iz mjesta Svečeva mučeništva – iz Jeruzalema – javio se fra Sandro Tomašević koji djeluje u Svetoj Zemlji.

Zatim je održana molitva pobožnosti koja se moli kroz devetnicu, a na kraju Drugog “Tavelićeva timbra vire” iz Zagreba se javio glavni urednik Hrvatske katoličke mreže Siniša Kovačić.

Više o svemu pronađite na Facebook stranici svetišta…

OBJAVLJENO: 26.9.2020.

Aktualno

Molitveni spomen 150. obljetnice rođenja biskupa Milete

U samostanu sv. Frane u Šibeniku u subotu 17. travnja 2021. obilježena je 150. obljetnica rođenja fra Jeronima Milete, franjevca konventualca, a kasnije šibenskog biskupa i apostolskog administratora dijela Zadarske […]

Proslavljen peti utorak sv. Ante

U crkvi sv. Frane u Šibeniku, gdje se vjernici grada Šibenika i okolice već stoljećima okupljaju da bi štovali Sveca svega svijeta, proslavljen je peti utorak duhovne priprave pred Svečev […]

Objavljen priručnik za obljetnicu biskupa Milete

Priručnik za molitveni spomen 150. obljetnice rođenja biskupa fra Jeronima Milete sadrži kratki životopis ovog istaknutog franjevca, koji je rođen u Šibeniku 17. travnja 1871. godine, a koji je Šibenskom […]

Hrvatsko nacionalno svetište sv. Nikole Tavelića


Trg Nikole Tomasea 1, 22000 Šibenik

Tel. 022 201 480, Fax. 022 201 481

Web. svetiste-sibenik.hr

Email. info@svetiste-sibenik.hr

Facebook. Sveti Frane Šibenik