Proslava sv. Josipa 2021.


Za proslavu svetkovine zaštitnika Hrvatske sv. Josipa u šibenskoj crkvi sv. Frane – Hrvatskom nacionalnom svetištu prvoga hrvatskog kanoniziranog sveca Nikole Tavelića vjernici će se pripremati trodnevnicom koja započinje u utorak 16. ožujka 2021. Svakoga dana mise će se slaviti u 18 sati, a prije njih od 17:30 bit će prigodna pobožnost.

Prvoga dana misu će predslaviti generalni vikar Šibenske biskupije mons. Marinko Mlakić. Drugoga dana predslavitelj će biti gvardijan šibenskog Samostana sv. Frane i rektor Svetišta fra Ivan Bradarić. Trećega dana misu će predslaviti župnik šibenske Župe sv. Petra – Vidici fra Ivan Penava.

Na samu svetkovinu, 19. ožujka 2021., središnju euharistiju predslavit će pročelnik Teološko-pastoralnog instituta u Zadru don Zdenko Dundović.

Crkva sv. Frane u Šibeniku od davnine njeguje kult sv. Josipa. O tomu svjedoči i svečev drveni barokni oltar iz 1640. godine. U crkvi i pri drevnom Samostanu sv. Frane djeluje Bratovština sv. Josipa koju je odobrio i čiji je statut potvrdio biskup Petar Dujam Maupas 1858. godine.

Na tragu predšasnika i stoljetne tradicije redovnici samostana sv. Frane u Godini sv. Josipa okupljaju se zajedno s vjernicima svakog 19. dana u mjesecu na slavlju mise u čast sv. Josipa. Također, svake srijede mole pobožnost sv. Josipu, kako poziva papa Franjo u apostolskom pismu „Patris corde“.

OBJAVLJENO: 3.3.2021.

Aktualno

Održana prva kateheza o obitelji

U Godini obitelji redovnici samostana sv. Frane u Šibeniku u došašću organiziraju četiri susreta kateheza na temu braka i obitelji. U utorak 30. studenoga održana je prva adventska kateheza namijenjena […]

Kateheze o obitelji utorkom

Tijekom vremena došašća pozivamo vas na kateheze o obitelji. Namijenjene su u prvom redu bračnim parovima, ali i svim mladićima i djevojkama koji odgovorno razmišljaju o vezi, ljubavi i zaljubljenosti.  […]

Devetnica pred blagdan Bezgrješne

Crkva i samostan sv. Frane u Šibeniku – Hrvatsko nacionalno svetište sv. Nikole Tavelića, njeguje višestoljetnu tradiciju veoma naglašenog kulta prema Blaženoj Djevici Mariji. Tome u prilog svjedoče i oltari […]

Hrvatsko nacionalno svetište sv. Nikole Tavelića

Trg Nikole Tomasea 1, 22000 Šibenik

Tel. 022 201 480, Fax. 022 201 481

Web. svetiste-sibenik.hr

Email. info@svetiste-sibenik.hr

Facebook. Sveti Frane Šibenik

Naša Pravila privatnosti