Proslava sv. Josipa 2021.


Za proslavu svetkovine zaštitnika Hrvatske sv. Josipa u šibenskoj crkvi sv. Frane – Hrvatskom nacionalnom svetištu prvoga hrvatskog kanoniziranog sveca Nikole Tavelića vjernici će se pripremati trodnevnicom koja započinje u utorak 16. ožujka 2021. Svakoga dana mise će se slaviti u 18 sati, a prije njih od 17:30 bit će prigodna pobožnost.

Prvoga dana misu će predslaviti generalni vikar Šibenske biskupije mons. Marinko Mlakić. Drugoga dana predslavitelj će biti gvardijan šibenskog Samostana sv. Frane i rektor Svetišta fra Ivan Bradarić. Trećega dana misu će predslaviti župnik šibenske Župe sv. Petra – Vidici fra Ivan Penava.

Na samu svetkovinu, 19. ožujka 2021., središnju euharistiju predslavit će pročelnik Teološko-pastoralnog instituta u Zadru don Zdenko Dundović.

Crkva sv. Frane u Šibeniku od davnine njeguje kult sv. Josipa. O tomu svjedoči i svečev drveni barokni oltar iz 1640. godine. U crkvi i pri drevnom Samostanu sv. Frane djeluje Bratovština sv. Josipa koju je odobrio i čiji je statut potvrdio biskup Petar Dujam Maupas 1858. godine.

Na tragu predšasnika i stoljetne tradicije redovnici samostana sv. Frane u Godini sv. Josipa okupljaju se zajedno s vjernicima svakog 19. dana u mjesecu na slavlju mise u čast sv. Josipa. Također, svake srijede mole pobožnost sv. Josipu, kako poziva papa Franjo u apostolskom pismu „Patris corde“.

OBJAVLJENO: 3.3.2021.

Aktualno

Molitveni spomen 150. obljetnice rođenja biskupa Milete

U samostanu sv. Frane u Šibeniku u subotu 17. travnja 2021. obilježena je 150. obljetnica rođenja fra Jeronima Milete, franjevca konventualca, a kasnije šibenskog biskupa i apostolskog administratora dijela Zadarske […]

Proslavljen peti utorak sv. Ante

U crkvi sv. Frane u Šibeniku, gdje se vjernici grada Šibenika i okolice već stoljećima okupljaju da bi štovali Sveca svega svijeta, proslavljen je peti utorak duhovne priprave pred Svečev […]

Objavljen priručnik za obljetnicu biskupa Milete

Priručnik za molitveni spomen 150. obljetnice rođenja biskupa fra Jeronima Milete sadrži kratki životopis ovog istaknutog franjevca, koji je rođen u Šibeniku 17. travnja 1871. godine, a koji je Šibenskom […]

Hrvatsko nacionalno svetište sv. Nikole Tavelića


Trg Nikole Tomasea 1, 22000 Šibenik

Tel. 022 201 480, Fax. 022 201 481

Web. svetiste-sibenik.hr

Email. info@svetiste-sibenik.hr

Facebook. Sveti Frane Šibenik