Pjesma Timbar vire


U nedjelju 7. lipnja 2020. u 20.00 sati u dvorištu Samostana sv. Frane u Šibeniku će biti predstavljena pjesma i prikazan video spot pjesme Timbar vire koju izvodi klapa Bunari.

Predstavljanje će se prenositi uživo preko FB Sveti Frane Šibenik.

PJESMA I VIDEO SPOT

Prigodna pjesma “Timbar vire” nastana je u povodu jubileja 50. obljetnice kanonizacije prvoga hrvatskog sveca, franjevca, mučenika, Šibenčanina, sv. Nikole Tavelića. Pjesmu je za Samostan sv. Frane iz Šibenika i Hrvatsko nacionalno svetište sv. Nikole Tavelića u Šibeniku, u svrhu priprave i proslave jubileja, pripremio tim Bilić/Lasan, a izvodi je klapa Bunari iz Vodica. Autor teksta je Frane Bilić, a autor glazbe Ante Toni Lasan. Pjesma je snimana u studiju Toni Lasan u Gaćelezama.

Autor video spota je Željko Petreš. Sniman je u vremenu ožujak – svibanj 2020. u šibenskoj okolici, na moru u šibenskom kanalu te u gradu Šibeniku, odnosno u Samostanu sv. Frane i u šibenskom svetište sv. Nikole Tavelića.


TEKST PJESME – TIMBAR VIRE

Da bi duša bila čista,
da bi Bogu bio mio,
tražio je put do Krista,
do Krista je samo htio.

Od anđela Bogu javljen
kao nitko naše krvi,
sad je slavljen, sad je slavljen,
ka’ hrvatski svetac prvi.

Hodočasti u radosti
na izvore vjere čiste,
život dade u mladosti
kao putnik k tebi, Kriste.

Timbar vire svakom biću
šta ga grije sunca sjaj,
u pokori i u žiću
Tavelić je bio taj.

Timbar vire, Bože, Oče,
kroz šibenski cili kraj,
puci mole i svjedoče
Tavelić je bio taj.


Frane Bilić
Frane Bilić je rođen 1957. godine. Piše i objavljuje humoreske, aforizme i poeziju. Najpoznatiji je ipak kao pisac klapskih pjesama kao što su: “Da te mogu pismom zvati”, “Dugo nije pala kiša”, “Dalmacijo kad te more budi”, “Ostala si ista”, “Neprolazna”, “Šibeniče, ti si stina”, “Samo ti si”… Pjesme su ostvarile velike uspjehe i ušle su u nacionalnu glazbenu baštinu.

Ante Toni Lasan
Ante Toni Lasan je glazbenik koji se posebno specijalizirao u glazbenoj produkciji. Pohađao je srednju glazbenu školu u Šibeniku kod Ace Crevara, kod kojega je, kako kaže, naučio sve što danas zna. Krenuo je i na Akademiju u Splitu, no nakon nekoliko godina je odustao, zbog čega nije požalio, jer se već bio ozbiljno počeo baviti sviranjem i nastupima. Djeluje već više od 30 godina kao glazbenik klavijaturist, programer, apple ekspert, dirigent, producent, ton majstor, aranžer i kompozitor. Surađuje s brojnim glazbenicima iz Hrvatske i inozemstva i autor je mnogih glazbenih hitova.

Klapa Bunari
Klapa je dobila ime po bunarima po kojima su Vodice u svojoj povijesti nadaleko bile poznate. Nastala je uz crkvu i crkveno tradicijsko pjevanje, a djeluje od 2003. godine. Najviše uspjeha klapa je zabilježila pod vodstvom maestra Ive Lise koji je klapu vodio od prosinca 2008. do listopada 2013. godine te sadašnjega voditelja Filiana Vuletić. Klapa je desetorostruki finalist Omiškog festivala i osvajač brojnih nagrada na ovom i na drugim festivalima. Nastupa u Hrvatskoj i u inozemstvu.

[Foto: Ivan Ivičin]

OBJAVLJENO: 4.6.2020.

Aktualno

Medalja sv. Ivana Pavla II.

Kardinal Josip Bozanić, prigodom slavlja blagdana sv. Nikole Tavelića, tijekom kojega je i zaključena Godina sv. Nikole, darovao je Medalju sv. Ivana Pavla II. rektoru svetišta fra Ivanu Bradariću.

Zaključena Godina sv. Nikole

Svečano euharistijsko slavlje u Hrvatskom nacionalnom svetištu sv. Nikole Tavelića u Šibeniku na blagdan prvoga hrvatskog kanoniziranog sveca Nikole Tavelića, u subotu 14. studenoga, predslavio je zagrebački nadbiskup kardinal Josip […]

Blagdan sv. Nikole Tavelića 2020.

U Hrvatskom nacionalnom svetištu sv. Nikole Tavelića, u crkvi sv. Frane u Šibeniku, u subotu 14. studenoga 2020., proslavit ćemo blagdan prvoga hrvatskog kanoniziranog sveca i zaključiti Godinu sv. Nikole […]

Hrvatsko nacionalno svetište sv. Nikole Tavelića


Trg Nikole Tomasea 1, 22000 Šibenik

Tel. 022 201 480, Fax. 022 201 481

Web. svetiste-sibenik.hr

Email. info@svetiste-sibenik.hr

Facebook. Sveti Frane Šibenik