Hodočašće područnog bratstva FSR-a


Tradicionalno godišnje hodočašće Područnog bratstva FSR-a koje se održava u subotu prije svečeva blagdana, ove godine obilježeno je 7. studenoga, na simboličnoj razini. Naime, zbog posebnih epidemioloških mjera i preporuka na susretu je bilo svega tridesetak članova iz devet aktivnih i formalno uspostavljenih bratstava iz zadarsko-šibenskog područnog bratstva sv. Nikole Tavelića.

Na početku hodočasnike je pozdravio rektor svetišta fra Ivan Bradarić koji je franjevačke trećoredce podsjetio na slavlja jubilejske godine sv. Nikole Tavelića te na skoru proslavu svečeva blagdana. Pozdrav i izvješće potom je izrekao brat Ante Labor područni ministar bratstva.

Hodočašće je nastavljeno liturgijsko-molitvenim programom koji je animirao fra Ivan Penava, područni duhovni asistent frame. Ideja je, naime, da se na ovim susretima okupljaju također i članovi frame. Fra Ivan je predvodio pokorničko bogoslužje koje je franjevačke trećoredce uvelo u sakramenat svete ispovijedi. Nakon osobne ispovijedi fra Ivan je predvodio i molitvu te pobožnost sv. Nikoli Taveliću. Uslijedilo je slavlje svete mise koju je predslavio fra Stipe Nimac, područni duhovni asistent FSR-a.

Članovi FSR-a i frame zadržali su se još u bratskom druženju uz zakusku koju su pripremili fratri Samostana sv. Frane i članovi mjesnog bratstva sv. Frane.

OBJAVLJENO: 7.11.2020.

Aktualno

Zavjeti franjevačkih trećoredaca u Šibeniku

U drevnoj šibenskoj crkvi sv. Frane na svetkovinu Krista Kralja, 22. studenoga 2020., članice Franjevačkoga svjetovnog reda (OFS) položile su redovničke zavjete. Tijekom slavlja euharistije, koju je predslavio fra Ivan […]

Advent u Svetištu 2020.

Došašće i Blagdan Bezgrešne 28. 11. – subota – Početak došašća – PRVO SVJETLO: BDIJTE! 17.30 – Paljenje prve svijeće i pjevana Večernja s meditacijom 18.00 – Sveta misa 29. […]

Medalja sv. Ivana Pavla II.

Kardinal Josip Bozanić, prigodom slavlja blagdana sv. Nikole Tavelića, tijekom kojega je i zaključena Godina sv. Nikole, darovao je Medalju sv. Ivana Pavla II. rektoru svetišta fra Ivanu Bradariću.

Hrvatsko nacionalno svetište sv. Nikole Tavelića


Trg Nikole Tomasea 1, 22000 Šibenik

Tel. 022 201 480, Fax. 022 201 481

Web. svetiste-sibenik.hr

Email. info@svetiste-sibenik.hr

Facebook. Sveti Frane Šibenik