Zlatna harfa 2023.


Zlatna harfa 2023. - prvi dio

(Prvi dio)

U Hrvatskom nacionalnom svetištu sv. Nikole Tavelića, u crkvi sv. Frane, dana 25. ožujka 2023. godine održao se prvi dio ovogodišnje Zlatne harfe, susret dječjih crkvenih zborova. Na prvome dijelu sudjelovali su zborovi: Split (Gospe od Zdravlja), Opuzen, Makarska, Knin, Slatine, Murter, Šibenik (Katedrala), Šibenik (Vidici), Runovići i Kaštel Kambelovac. Ovogodišnja tema je “Divan je Bog u svetima svojim”, a za uzore su postavljeni sv. Nikola Tavelić i bl. Marija Propetog Isusa Petković.

Svetu misu je predslavio fra Josip Ivanović, gvardijan i rektor Svetišta, koji je u ime šibenskoga biskupa Tomislava Rogića pozdravio okupljene i zaželio im lijep i plodonosan susret u Šibeniku, a koncelebrirali su fra Stipica Grgat, povjerenik za Zlatnu harfu, i pristigli župnici.

U svojoj homiliji fra Josip je istaknuo kako je “Bog u početku postavio svoj stvarateljski ključ, a nama podario mogućnost ispisati melodiju našega života po uzoru na Isusa Krista i svece koje nam je nasljedovati”. “Radost današnjega dana, Anđelova navještaja Mariji, očituje se u ljepoti našega susreta i prenošenja radosti jedni drugima, da se Bog utjelovi, da uzme moje tijelo, da se posluži moji rukama i nogama, da i danas propjeva mojim glasom i tako iznova – po našim djelima – donese radost onima koji su je potrebni”, istaknuo je fra Josip. 

U prinosu darova, osim euharistijskih darova, prineseni su darovi koje su djeca skupljala tijekom priprema za pomoć onima kojima je potrebna.

Na misi je dirigirala gđa Jelena Mikulandra, a za orguljama je pratila s. Zorislava Radić Nakon završenog pojedinačnog nastupa fra Stipica Grgat i fra Josip Ivanović podijelili su sudionicima uspomene na sudjelovanje.

FOTO I VIJEST: Ivo Kronja / Svetište

OBJAVLJENO: 25.3.2023.

Aktualno

Uskrs 2024.

U nastavku se nalazi raspored ispovijedanja i drugih liturgijskih slavlja do 24. ožujka do 19. svibnja, tj. od Cvjetnice – Nedjelje muke Gospodinove do svetkovine Pedesetnice – Duhova. Dođite, proslavimo […]

NAJAVA: Trinaest utoraka pred blagdan sv. Ante

U Hrvatskom nacionalnom svetištu sv. Nikole Tavelića, u crkvi sv. Frane u Šibeniku, stoljetnom mjestu izražene antunovske pobožnosti dana 19. ožujka o.g. započinje pobožnost „Trinaest utoraka“ pred blagdan sv. Antuna […]

Corda pia – Srca mila

Kako bismo dostojno obilježili 800 godina rana sv. Franje Asiškoga, vjernicima koji se okupljaju u crkvi sv. Frane želimo ponuditi jednu novu, tj. staru pobožnost. „Corda pia“ – „Srca mila“ […]

Hrvatsko nacionalno svetište sv. Nikole Tavelića

Trg Nikole Tomasea 1, 22000 Šibenik

Tel. 022 201 480, Fax. 022 201 481

Web. svetiste-sibenik.hr

Email. info@svetiste-sibenik.hr

Facebook. Sveti Frane Šibenik

Naša Pravila privatnosti