U subotu otvorenje izložbe: Sveti Nikola Tavilić – Put sandala


U subotu 12. studenoga, u 19.30 sati, održat će se u našem Samostanu sv. Frane u Šibeniku otvorenje izložbe fotografija: “Sveti Nikola Tavilić – Put sandala. Život sv. Nikole Tavilića prema prvim izvješćima o mučeništvu”, autora Jasmina Fazlagića.

Niz fotografija prikazuje put sv. Nikole Tavilića, prvog hrvatskog kanoniziranog sveca, od njegova rođenja i života u Šibeniku oko 1340. godine, preko misijskog djelovanja u Bosni do Jeruzalema i njegove mučeničke smrti. Projekt snimanja foto-priče o životu sv. Nikole Tavilića u organizaciji samostana sv. Frane iz Šibenika i Hrvatskog nacionalnog svetišta iz Šibenika okupio je oko pedeset sudionika, a sniman je krajem rujna ove godine u gradu Šibeniku i okolici.

Izložba će biti predstavljena dvojezično – na hrvatskom i engleskom jeziku, a pratit će je i dvojezično luksuzno izdanje kataloga.

OBJAVLJENO: 9.11.2016.

Aktualno

Zavjeti franjevačkih trećoredaca u Šibeniku

U drevnoj šibenskoj crkvi sv. Frane na svetkovinu Krista Kralja, 22. studenoga 2020., članice Franjevačkoga svjetovnog reda (OFS) položile su redovničke zavjete. Tijekom slavlja euharistije, koju je predslavio fra Ivan […]

Advent u Svetištu 2020.

Došašće i Blagdan Bezgrešne 28. 11. – subota – Početak došašća – PRVO SVJETLO: BDIJTE! 17.30 – Paljenje prve svijeće i pjevana Večernja s meditacijom 18.00 – Sveta misa 29. […]

Medalja sv. Ivana Pavla II.

Kardinal Josip Bozanić, prigodom slavlja blagdana sv. Nikole Tavelića, tijekom kojega je i zaključena Godina sv. Nikole, darovao je Medalju sv. Ivana Pavla II. rektoru svetišta fra Ivanu Bradariću.

Hrvatsko nacionalno svetište sv. Nikole Tavelića


Trg Nikole Tomasea 1, 22000 Šibenik

Tel. 022 201 480, Fax. 022 201 481

Web. svetiste-sibenik.hr

Email. info@svetiste-sibenik.hr

Facebook. Sveti Frane Šibenik