Skora priprava za blagdan sv. Josipa


Sv. Josip

Za blagdan sv. Josipa, zaručnika Blažene Djevice Marije, vjernici će se u crkvi sv. Frane u Šibeniku pripremati molitvenom trodnevnicom, koja započinje u srijedu 16. ožujka 2022. Molitveni raspored je sljedeći: u 17.15 je večernja molitva iz časoslova, nakon koje slijedi molitva krunice BDM. U 18.00 sati je sveta misa, a predslave i propovijedaju redovnici samostana sv. Frane u Šibeniku. Na svečev blagdan, 19. ožujka, svete mise su ujutro u 08.00 sati i svečana sveta misa u 18.00 sati.

Crkva sv. Frane u Šibeniku od davnine njeguje kult sv. Josipa. O tome svjedoči i svečev drveni barokni oltar iz 1640. godine. U crkvi i pri drevnom samostanu sv. Frane djeluje Bratovština sv. Josipa, koju je odobrio i čiji je statut potvrdio biskup Petar Dujam Maupas 1858. godine.

Na tragu predšasnika i stoljetne tradicije redovnici samostana sv. Frane nastavljaju njegovati pobožnost prema sv. Josipu, a osobito su naglašene srijede, kao dan posebnoga štovanja sv. Josipa.

OBJAVLJENO: 13.3.2022.

Aktualno

Blagdan sv. Nikole Tavelića

Svečano proslavljen blagdan sv. Nikole Tavelića

Dubrovački biskup Roko Glasnović predvodio je središnje euharistijsko slavlje blagdana prvoga hrvatskog kanoniziranog sveca Nikole Tavelića, u utorak 14. studenoga 2023. u Hrvatskom nacionalnom svetištu u Šibeniku. Na samome početku […]

Procesija ulicama Grada Šibenika

Po dočeku, a prije euharistijskoga slavlja odvila se svečana procesija gradskim ulicama sa slikom najstarijega poznatog prikaza sv. Nikole Tavelića, koji se čuva u drevnom šibenskom samostanu. Tijekom molitvenog hoda, […]

Hrvatsko nacionalno svetište sv. Nikole Tavelića

Trg Nikole Tomasea 1, 22000 Šibenik

Tel. 022 201 480, Fax. 022 201 481

Web. svetiste-sibenik.hr

Email. info@svetiste-sibenik.hr

Facebook. Sveti Frane Šibenik

Naša Pravila privatnosti