NAJAVA: Blagdan sv. Nikole Tavelića


Neposredna devetnica uoči blagdana sv. Nikole Tavelića u Šibeniku počinje 5. studenoga. Tijekom trodnevnice (11. – 13. studenoga) propovijedat će redovnici Samostana sv. Frane. Posljednjeg dana priprave za proslavu blagdana, nakon večernje mise bit će Spomen preminuća sv. Nikole i drugova.

Na sam blagdan mise će biti slavljene u 8, 10:30 i 18 sati. U 17:30 će ulicama grada Šibenika proći svečana procesija, a u 18 sati će središnje euharistijsko slavlje predvoditi dubrovački biskup Roko Glasnović.

Ovogodišnja Velika devetnica (devet petaka) kao priprava za blagdan prvoga hrvatskog kanoniziranog sveca Nikole Tavelića počela je u njegovu svetištu 16. rujna.

OBJAVLJENO: 8.11.2023.

Aktualno

Blagdan sv. Nikole Tavelića

Svečano proslavljen blagdan sv. Nikole Tavelića

Dubrovački biskup Roko Glasnović predvodio je središnje euharistijsko slavlje blagdana prvoga hrvatskog kanoniziranog sveca Nikole Tavelića, u utorak 14. studenoga 2023. u Hrvatskom nacionalnom svetištu u Šibeniku. Na samome početku […]

Procesija ulicama Grada Šibenika

Po dočeku, a prije euharistijskoga slavlja odvila se svečana procesija gradskim ulicama sa slikom najstarijega poznatog prikaza sv. Nikole Tavelića, koji se čuva u drevnom šibenskom samostanu. Tijekom molitvenog hoda, […]

Hrvatsko nacionalno svetište sv. Nikole Tavelića

Trg Nikole Tomasea 1, 22000 Šibenik

Tel. 022 201 480, Fax. 022 201 481

Web. svetiste-sibenik.hr

Email. info@svetiste-sibenik.hr

Facebook. Sveti Frane Šibenik

Naša Pravila privatnosti