NAJAVA: Blagdan sv. Ante


U franjevačkoj crkvi sv. Frane u Šibeniku (Hrvatsko nacionalno svetište sv. Nikole Tavelića), drevnoj utvrdi Antine pobožnosti u Krešimirovu gradu, započinje neposredna priprava za blagdan Sveca svega svijeta – sv. Ante Padovanskoga.

U utorak 4. lipnja započinje devetnica pred blagdan sv. Ante; svetu misu XII. utorka u 19.00 sati predslavi fra Jerko Kolovrat, OFM. Toga dana pobožnost BDM započinje u 18.00 sati, a u 18.30 sati pobožnost sv. Anti.

U subotu 8. lipnja u 20.00 sati u klaustru samostana održat će se koncert Gradskoga komornog orkestra, Šibenik.

U ponedjeljak 10. lipnja u 21 sat molitveno je bdjenje sa sv. Antom „Noć čudesa“.

Dana 11. lipnja je trinaesti i posljednji utorak u pripravi pred Svečev blagdan, a večernju svetu misu predslavi don Damir Šehić.

Na samu uočnicu blagdana 12. lipnja poslije svete mise u 19 sati bit će „Spomen preminuća sv. Ante“ i procesija sa svijećama.

Na Svečev blagdan 13. lipnja svete mise su u 7, 8, 9, 10.30, 12, 17, 19 i 21 sat. U 17 sati je sveta misa za obitelji s djecom te blagoslov djece i ljiljana, a potom slijedi prigodni program za djecu. Svečanu svetu misu u 19 sati predslavi mons. Ranko Vidović, hvarski biskup. Svetu misu (za mlade) u 21 sati predslavit će povjerenik za Pastoral mladih Šibenske biskupije don Ante Vrcić.

Prilika za svetu ispovijed toga dana bit će od 6.30 do 13 sati, od 16.30 do 22.00 sata, a crkva će biti otvorena za osobnu pobožnosti od 6.00 do 23.00 sata.

Po dopuštenju Apostolske penitencijerije o velikim obljetnicama franjevačke prisutnosti i 600. obljetnici posvete crkve sv. Frane, na blagdan sv. Ante moguće je izmoliti Potpuni oprostpoštujući redovite uvjete (sakramentalna ispovijed, euharistijska pričest i molitva na nakanu Svetoga Oca).

U nedjelju 16. lipnja u 19 sati slavit će se sveta misa zahvale za Božja dobročinstva po zagovoru sv. Ante te će uslijediti pozdrav i oproštaj od Svečeva relikvijara. Tijekom molitvene priprave 13 utoraka vjernici imaju priliku štovati autentične svečeve relikvije koje se čuvaju u svečanom pozlaćenom relikvijaru u obliku poprsja sv. Ante s malim Isusom na rukama. Ovaj relikvijar prepoznatljiv je relikvijar kojim franjevci konventualci Bazilike sv. Ante u Padovi hodočaste po svijetu noseći Svečeve relikvije po cijelom svijetu. Od 2015. godine crkva sv. Frane posjeduje identičan relikvijar, dar anonimnoga darovatelja.

OBJAVLJENO: 4.6.2024.

Aktualno

Hodočasnički svibanj

Tijekom mjeseca travnja 2024. godine u naše Svetište sv. Nikole Tavelića organizirano su hodočastili:

NAJAVA: Blagdan sv. Ante

U franjevačkoj crkvi sv. Frane u Šibeniku (Hrvatsko nacionalno svetište sv. Nikole Tavelića), drevnoj utvrdi Antine pobožnosti u Krešimirovu gradu, započinje neposredna priprava za blagdan Sveca svega svijeta – sv. […]

Hodočasnički travanj

Tijekom mjeseca travnja 2024. godine u naše Svetište sv. Nikole Tavelića organizirano su hodočastili:

Hrvatsko nacionalno svetište sv. Nikole Tavelića

Trg Nikole Tomasea 1, 22000 Šibenik

Tel. 022 201 480, Fax. 022 201 481

Web. svetiste-sibenik.hr

Email. info@svetiste-sibenik.hr

Facebook. Sveti Frane Šibenik

Naša Pravila privatnosti