Muzej svetog Frane na internetu


Muzej samostana sv. Frane u Šibeniku, redovnika franjevaca konventualaca, svoju osamstoljetnu nazočnost u gradu Šibeniku predstavlja javnosti kroz bogatu zbirku vrijednih umjetnina. Nakon što je Muzej i službeno otvoren 3. lipnja o.g. sada je dostupan i u virtualnom svijetu na adresi www.muzejsvetogfrane.hr.

Na taj način posjetitelji imaju prilike upoznati veliko bogatstvo koje čuva muzej. Tu je samostanska knjižnica koja je jedna od pet najvrjednijih knjižnica u Hrvatskoj i čuva golem broj inkunabula i kodeksa, pergamena i drugih vrijednih i rijetkih knjiga. U muzeju je i bogata zbirka gotičkih i baroknih relikvijara te oltarnih i drugih slika i predmeta. Bogata glazbena tradicija samostana predstavljena je u četiri kategorije: orgulje, Šibenska molitva, koralni napjevi i moteti Ivana Lukačića. Svaku od kategorija posjetitelji mogu istraživati i poslušati. Vanjski dio muzeja obuhvaća lijepo uređeni vrt koji ima namjenu lapidarija.

Muzej se može razgledati uz stručno vodstvo na hrvatskom, engleskom, talijanskom, njemačkom i francuskom jeziku. Pristup muzeju omogućen je osobama s invaliditetom.
Uz sam samostan nalazi se i crkva Sv. Frane, posvećena godine 1423., koja je i nacionalno svetište prvoga hrvatskog sveca sv. Nikole Tavelića.

Adresa samostana, muzeja i crkve: Trg Nikole Tomasea 1, 22000 Šibenik. Dodatne obavijesti i najave posjeta moguće su na telefon 022 460 411 ili putem elektroničke pošte muzejsvetogfrane@gmail.com.

Internetska adresa: www.muzejsvetogfrane.hr

OBJAVLJENO: 26.8.2015.

Aktualno

Zavjeti franjevačkih trećoredaca u Šibeniku

U drevnoj šibenskoj crkvi sv. Frane na svetkovinu Krista Kralja, 22. studenoga 2020., članice Franjevačkoga svjetovnog reda (OFS) položile su redovničke zavjete. Tijekom slavlja euharistije, koju je predslavio fra Ivan […]

Advent u Svetištu 2020.

Došašće i Blagdan Bezgrešne 28. 11. – subota – Početak došašća – PRVO SVJETLO: BDIJTE! 17.30 – Paljenje prve svijeće i pjevana Večernja s meditacijom 18.00 – Sveta misa 29. […]

Medalja sv. Ivana Pavla II.

Kardinal Josip Bozanić, prigodom slavlja blagdana sv. Nikole Tavelića, tijekom kojega je i zaključena Godina sv. Nikole, darovao je Medalju sv. Ivana Pavla II. rektoru svetišta fra Ivanu Bradariću.

Hrvatsko nacionalno svetište sv. Nikole Tavelića


Trg Nikole Tomasea 1, 22000 Šibenik

Tel. 022 201 480, Fax. 022 201 481

Web. svetiste-sibenik.hr

Email. info@svetiste-sibenik.hr

Facebook. Sveti Frane Šibenik