Muzej svetog Frane na internetu


Muzej samostana sv. Frane u Šibeniku, redovnika franjevaca konventualaca, svoju osamstoljetnu nazočnost u gradu Šibeniku predstavlja javnosti kroz bogatu zbirku vrijednih umjetnina. Nakon što je Muzej i službeno otvoren 3. lipnja o.g. sada je dostupan i u virtualnom svijetu na adresi www.muzejsvetogfrane.hr.

Na taj način posjetitelji imaju prilike upoznati veliko bogatstvo koje čuva muzej. Tu je samostanska knjižnica koja je jedna od pet najvrjednijih knjižnica u Hrvatskoj i čuva golem broj inkunabula i kodeksa, pergamena i drugih vrijednih i rijetkih knjiga. U muzeju je i bogata zbirka gotičkih i baroknih relikvijara te oltarnih i drugih slika i predmeta. Bogata glazbena tradicija samostana predstavljena je u četiri kategorije: orgulje, Šibenska molitva, koralni napjevi i moteti Ivana Lukačića. Svaku od kategorija posjetitelji mogu istraživati i poslušati. Vanjski dio muzeja obuhvaća lijepo uređeni vrt koji ima namjenu lapidarija.

Muzej se može razgledati uz stručno vodstvo na hrvatskom, engleskom, talijanskom, njemačkom i francuskom jeziku. Pristup muzeju omogućen je osobama s invaliditetom.
Uz sam samostan nalazi se i crkva Sv. Frane, posvećena godine 1423., koja je i nacionalno svetište prvoga hrvatskog sveca sv. Nikole Tavelića.

Adresa samostana, muzeja i crkve: Trg Nikole Tomasea 1, 22000 Šibenik. Dodatne obavijesti i najave posjeta moguće su na telefon 022 460 411 ili putem elektroničke pošte muzejsvetogfrane@gmail.com.

Internetska adresa: www.muzejsvetogfrane.hr

OBJAVLJENO: 26.8.2015.

Aktualno

Započela velika devetnica uoči blagdana sv. Nikole Tavelića

U Hrvatskom nacionalnom svetištu sv. Nikole Tavelića u Šibeniku na spomendan sv. Josipa Kupertinskoga, 18. rujna, misom koju je predvodio fra Josip Ivanović proslavljen je prvi petak velike devetnice uoči […]

Velika devetnica 2020.

VELIKA DEVETNICA pred blagdan SV. NIKOLE TAVELIĆA Od 18. rujna do 13. studenoga 2020. petak, 18. 09. – fra Josip Ivanović petak, 25. 09. – (posebni program u katedrali) petak, […]

Održana tribina o žrtvama totalitarnih režima

Samostan sv. Frane u Šibeniku organizirao je i ove godine tribinu u povodu Europskog dana sjećanja na žrtve totalitarnih i autoritarnih režima, fašizma, nacizma i komunizma. To je spomendan u […]

Hrvatsko nacionalno svetište sv. Nikole Tavilića


Trg Nikole Tomasea 1, 22000 Šibenik

Tel. 022 201 480, Fax. 022 201 481

Web. svetiste-sibenik.hr

Email. info@svetiste-sibenik.hr

Facebook. Sveti Frane Šibenik