Izložba “Ichthys” autora Marijana Gostijanovića


U subotu 19. ožujka, s početkom u 19 sati, otvara se izložba pod nazivom “Ichthys” autora Marijana Gostijanovića, umjetnika amatera, a u organizaciji samostana i Muzeja sv. Frane u Šibeniku u suradnji s Muzejom grada Šibenika. Na otvorenju će o izložbi govoriti: fra Ivan Bradarić, gvardijan samostana sv. Frane; Anita Travčić, kustosica muzeja grada Šibenika te Marijan Gostijanović, autor.

Izložba je postavljena u kapelici sv. Mihovila koja se nalazi u dvorištu samostana sv. Frane. Postav “Ichthys” moguće je vidjeti od 19. ožujka do 1. svibnja 2016.

O autoru i postavu

Marijan Gostijanović je rođen u Šibeniku 14. kolovoza 1940. Po zanimanju je pomorac i stolar u mirovini. Samouki je umjetnik koji radi predmete iz drva i čavala. Uz pomoć čavala najčešće oblikuje ribe. Do sada je napravio oko 350 do 400 predmeta koje je uglavnom darovao. Svoje radove je darovao brojnim ustanovama, istaknutim osobama javnoga života kao i brojnim prijateljima i znancima. Među ostalima svoje radove je darovao svetom ocu Ivanu Pavlu II. u Dubrovniku 2004.; dr. Paladinu, ministru Piculi, nunciju; Svetištu Gospe od Škrpjela u Boki Kotorskoj, katedrali sv. Trifuna u Kotoru… Predmeti iz ovog postava rađeni su od 1971. godine pa do danas. Većinu radova predstavljaju ribe iz Jadranskoga mora.

OBJAVLJENO: 17.3.2016.

Aktualno

Medalja sv. Ivana Pavla II.

Kardinal Josip Bozanić, prigodom slavlja blagdana sv. Nikole Tavelića, tijekom kojega je i zaključena Godina sv. Nikole, darovao je Medalju sv. Ivana Pavla II. rektoru svetišta fra Ivanu Bradariću.

Zaključena Godina sv. Nikole

Svečano euharistijsko slavlje u Hrvatskom nacionalnom svetištu sv. Nikole Tavelića u Šibeniku na blagdan prvoga hrvatskog kanoniziranog sveca Nikole Tavelića, u subotu 14. studenoga, predslavio je zagrebački nadbiskup kardinal Josip […]

Blagdan sv. Nikole Tavelića 2020.

U Hrvatskom nacionalnom svetištu sv. Nikole Tavelića, u crkvi sv. Frane u Šibeniku, u subotu 14. studenoga 2020., proslavit ćemo blagdan prvoga hrvatskog kanoniziranog sveca i zaključiti Godinu sv. Nikole […]

Hrvatsko nacionalno svetište sv. Nikole Tavelića


Trg Nikole Tomasea 1, 22000 Šibenik

Tel. 022 201 480, Fax. 022 201 481

Web. svetiste-sibenik.hr

Email. info@svetiste-sibenik.hr

Facebook. Sveti Frane Šibenik