Hodočašće u Lurd i Fatimu 2017.


Za članove i simpatizere Vojske Bezgrešne organiziramo hodočašće u Lurd i Fatimu u povodu 100 godina fatimskih ukazanja te 100 godina utemeljenja Vojske Bezgrešne. Hodočašće će se održati od 21. do 29. svibnja 2017. godine autobusom i zrakoplovom, a tom prigodom posjetit ćemo: La Salette – Ars-sur-Formans – Paray-le-Monial – Nevers – Lurd – Santiago de Compostela – Fátima – Batalha – Nazaré – Lisabon.

Raspored

1. dan – nedjelja, 21. 5. 2017.
ZAGREB

Polazak na hodočašće je iz Zagreba, ispred župne crkve sv. Antuna Padovanskoga (Sveti Duh 31), u 18:00. Putnici iz južne Hrvatske (Dubrovnik, Metković, Split, Trogir, Šibenik, Benkovac, Vodice, Pirovac, Biograd, Zadar) mogu računati, uz pravovremenu najavu i potvrdu raspoloživih mjesta, na besplatni povratni prijevoz do Zagreba redovnim Samoborčekovim linijama. Slijedi noćna vožnja kroz Sloveniju, Italiju i Francusku uz kratka zaustavljanja radi odmora.

2. dan – ponedjeljak, 22. 5. 2017.
LA SALETTE – ARS-SUR-FORMANS

Dolazak u LA SALETTE u jutarnjim satima. La Salette je glasovito marijansko svetište južne Francuske, u srcu francuskih Alpa, na nadmorskoj visini od 1.787 m. Sveta misa u svetištu. 19. rujna 1846. ukazala se Blažena Djevica Marija djeci (Melanie Mathieu Calvat, 15 god. i Maximin Giraud, 11 god.) dok su čuvala krave na planini iznad La Salette i pozvala sve ljude na obraćenje. Vožnja do ARS-SUR-FORMANSA. Smještaj u hotel. Posjet grobu arškog župnika sv. Ivana Marije Vianneyja, zaštitniku župnika. Večera. Noćenje.

3. dan – utorak, 23. 5. 2017.
ARS-SUR-FORMANS – PARAY-LE-MONIAL – NEVERS – LURD

Doručak. Vožnja do PARAY-LE-MONIALA. Paray-le-Monial je glasovito svetište Presvetog Srca Isusova i francuski gradić u kojem se Isus ukazao Margareti Mariji Alacoque, francuskoj redovnici, svetici i mističarki. Časna je molila pred Presvetim oltarskim sakramentom 27. prosinca 1673. i vidjela Presveto Srce nadvišeno nad križ i krunu od trnja koja ga okružuje. Sveta misa u svetištu. Vožnja do NEVERSA. Posjet samostanskom kompleksu sv. Gildarda, kući matici Sestara iz Neversa kojima je pripadala sv. Bernardica Soubirous, lurdska vidjelica. Molitva na svetičinom grobu. Vožnja do Lurda. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

4. dan – srijeda, 24. 5. 2017.
LURD

Doručak. Cjelodnevni hodočasnički program u LURDU, mjestu susreta neba i zemlje. Razgled Lurda i svetišta: Bernardičina rodna kuća – župna crkva u kojoj je krštena – Cachot (zatvor) u kojem je obitelj živjela za vrijeme ukazanja – Centar Vojske Bezgrešne – špilja ukazanja – Sveta misa u svetištu. Ručak. Mogućnost kupanja u lurdskoj vodi – euharistijska procesija – križni put – vrijeme za osobnu molitvu. Večera. Večernja procesija sa svijećama – molitva sv. krunice. Noćenje.

5. dan – četvrtak, 25. 5. 2017.
LURD – SANTIAGO DE COMPOSTELA

Sveta misa kod špilje ukazanja. Doručak. Vožnja do SANTIAGA DE COMPOSTELE, glavnog grada španjolske regije Galicije. Santiago je od 1985. godine na UNESCO-voj listi svjetske kulturne baštine. Grad je čuven po brojnim srednjovjekovnim hodočašćima u ovo svetište sv. Jakova apostola koje krasi veličanstvena katedrala. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

6. dan – petak, 26. 5. 2017.
SANTIAGO DE COMPOSTELA – FÁTIMA

Doručak. Sveta misa u svetištu. Vožnja do FÁTIME. Smještaj u hotel. Razgled svetišta. Večera. Večernji program u svetištu (molitva krunice i procesija sa svijećama). Noćenje.

7. dan – subota, 27. 5. 2017.
FÁTIMA

Doručak. Cjelodnevni hodočasnički program u FÁTIMI prema programu svetišta. Portugalski gradić Fátima, postao je poznat u svijetu po Gospinim ukazanjima djeci od 13. svibnja do 13. listopada 1917. godine, svakog 13. u mjesecu. Prijepodne posjetit ćemo Baziliku u kojoj su grobovi vidjelaca (bl. Jacinte, Franje i s. Lucije). Pohod mjestu ukazanja anđela, križnom putu, Berlinskom zidu, crkvi Presvetog Trojstva, Esplanadi… Ručak. Popodne posjet ALJUSTRELU, mjestu rođenja vidjelaca. Slobodno vrijeme za osobnu molitvu i pobožnost. Večera. Sudjelovanje u večernjem programu i procesiji svetišta.

8. dan – nedjelja, 28. 5. 2017.
FÁTIMA – BATALHA – NAZARÉ – LISABON

Sveta misa u svetištu. Doručak. Vožnja autobusom do BATALHE. Dominikanski samostan Santa Maria da Vitória u Batalhi (UNESCO-ova lista svjetske baštine) vrhunsko je remek djelo gotičke sakralne arhitekture. Gradnja je otpočela 1388. i potrajala skoro dva stoljeća. Samostan u Batalhi s velebonom crkvom slovi kao panteon portugalskih kraljeva i kraljica i neizostavna je znamenitost koju posjećuje svaki hodočasnik i turist (program uz doplatu). NAZARÉ je nadaleko poznati ribarski gradić na Atlantiku s dugim pješčanim plažama i velikom gastronomskom ponudom u mnoštvu ugostiteljskih objekata. U Nazaréu je i jedno od najstarijih svetišta Portugala – svetište Gospe od Nazaréa. Vožnja do LISABONA i razgled:

⦁ BETLEHEMSKA KULA (TORRE DE BELÉM) je jedan od najprepoznatljivijih i najuočljivijih simbola Lisabona, podignut početkom XVI. st. kao utvrda s bastionima, topovima i puškarnicama (mjesto s kojega je Vasco da Gama isplovio na putovanje do Indije)

⦁ SPOMENIK SVIM SLAVNIM PORTUGALSKIM MOREPLOVCIMA, istraživačima i njihovim otkrićima (PÃDRAO DOS DESCOBRIMENTOS) – još jedan od simbola Lisabona, podignut 1960. u spomen na 500. godišnjicu smrti Henrika Moreplovca, mecene istraživačkih poduhvata

⦁ SAMOSTAN SV. JERONIMA (MOSTEIRO DOS JERÓNIMOS) – egzemplarni primjerak portugalske kasne gotike manuelinskoga stila – nazvanoga po kralju Manuelu I. Najljepši dijelovi samostana su južni portal, klaustar i grob Vasca da Game, moreplovca i istraživača (program uz doplatu)

⦁ LISABONSKA KATEDRALA (SÉ) – prva katedrala na ovome mjestu podignuta je 1150. Godine

⦁ CRKVA SV. ANTUNA (SANTO ANTÓNIO À SÉ) – stoji na mjestu rodne kuće zaštitnika Portugala i jednoga od najpopularnijih svetaca katoličkoga svijeta, Sv. Antuna (rođ. 1195. u Lisabonu, umro 1231. u Padovi) kojega nazivamo Padovanskim zbog naziva grada ali kojega bismo isto tako mogli zvati i Lisabonskim

⦁ FADO PROGRAM u Lisabonu (program uz doplatu) / VEČERA U RESTORANU u Lisabonu

9. dan – ponedjeljak, 29. 5. 2017.
LISABON – ZAGREB

Transfer u lisabonsku zračnu luku. Prijava na let za Zagreb. Odlet zrakoplova iz Lisabona za Zagreb u 01:55. Dolazak u Međunarodnu zračnu luku Zagreb u 6:00.


Cijena aranžmana po osobi: 4.950 kn

Cijena aranžmana je kalkulirana na osnovu 326 putnika u zrakoplovnoj rotaciji (163+163).


Mogućnost obročne otplate hodočašća do 5 rata / 17 rata (5 rata + 12 rata kartice) / 24-60 rata (AMEX)

KOD PRIJAVE SE UPLAĆUJE AKONTACIJA U MINIMALNOM IZNOSU OD 1.000 KN PO OSOBI


Cijena aranžmana uključuje

⦁ prijevoz turističkim autobusom prema programu putovanja

⦁ hotelski smještaj i prehranu kako slijedi:

⦁ jedan polupansion (večera, noćenje, doručak) u hotelu 2*/3* u Arsu u dvokrevetnim ili trokrevetnim sobama (tv, tuš/wc)

⦁ jedan puni pansion (večera, noćenje, doručak, ručak) i jedan polupansion (večera, noćenje, doručak) u hotelu 3*/4* u Lurdu u dvokrevetnim ili trokrevetnim sobama (tv, tuš/wc)

⦁ jedan polupansion (večera, noćenje, doručak) u Santiagu de Composteli u hotelu 3* u dvokrevetnim ili trokrevetnim sobama (tv, tuš/wc)

⦁ jedan puni pansion (večera, noćenje, doručak, ručak) i jedan polupansion (večera, noćenje, doručak) u hotelu 3*/4* u Fátimi u dvokrevetnim ili trokrevetnim sobama (tv, tuš/wc)

⦁ prijevoz zrakoplovom na letu Lisabon – Zagreb s uključenim pristojbama zračnih luka

⦁ duhovno vodstvo


Cijena aranžmana ne uključuje

⦁ doplatu za jednokrevetnu sobu 1.750 kn

⦁ fakultativne (neobavezne) sadržaje Mosteiro da Batalha u Batalhi 6 €, Mosteiro dos Jeronimos u Lisabonu 10 €, fado program u Lisabonu 17 €, večeru u restoranu u Lisabonu… cijena naknadno

⦁ osiguranje otkaza putovanja 110 kn (preporučujemo svim hodočasnicima da ga uzmu)


Preporučujemo

⦁ Hodočasnici iz južne Hrvatske koji planiraju koristiti besplatni jednosmjerni ili povratni prijevoz do Zagreba neka se odmah po prijavi za hodočašće najave i agenciji za taj prijevoz.

⦁ Podići u područnom uredu HZZO-a Europsku karticu zdravstvenog osiguranja (EKZO).

⦁ Ispovjediti se prije hodočašća kako bi se moglo steći potpuni oprost.

⦁ Pročitati knjige:

⦁ Yves Ivonides, Fatima da ili ne

⦁ Yves Ivonides, Bijela Gospođa iz Lurda

⦁ Živko Kustić, Dobrovoljac bunkera gladi

Duhovno vodstvo

fra Zdravko Tuba, fra Ivan Bradarić i fra Josip Blažević


Prijave

Nacionalni centar Vojske Bezgrešne
vojska.bezgresne@gmail.com
Tel. (01) 5590 050

Hrvatsko nacionalno svetište sv. Nikole Tavilića u Šibeniku
info@svetiste-sibenik.hr
Tel. (022) 201 480

Veritas – Glasnik sv. Antuna Padovanskoga
veritas@veritas.hr
Tel. (01) 3777 125


Uplate

Nakon što ste se prijavili na neko od tri navedena mjesta, kontaktirajte agenciju radi reguliranja uplate na:

SAMOBORČEK EU GRUPA d.o.o.
Dobriše Cesarića 26
10430 Samobor

Poslovnica Autobusni kolodvor Zagreb
Avenija Marina Držića 4, 10000 Zagreb
Tel. (01) 6321 190
nenad@samoborcek.hr

OBJAVLJENO: 23.12.2016.

Aktualno

Obredom Preminuća započela proslava blagdana sv. Antuna

Posljednjega dana trodnevne priprave, u crkvi sv. Frane u Šibeniku u subotu, 12. lipnja euharistijsko slavlje predvodio je fra Ivan Penava u koncelebraciji s fra Ivanom Bradarićem. U prigodnoj homiliji […]

Proslava sv. Ante – izdvajamo

I DJECA VOLE SVETOG ANTU Posebna veza sv. Ante i djece dogodila se još za svečeva života kada se zaštitnički postavljao prema obiteljima, pomagao im i privodio k Isusu. O […]

Trinaesti utorak u čast sv. Anti

Trinaestog utorka uoči blagdana sv. Antuna Padovanskoga, 8. lipnja, u šibenskoj crkvi sv. Frane (Hrvatsko nacionalno svetište sv. Nikole Tavelića) misu je predslavio misionar Krvi Kristove o. Stjepan Ivan Horvat. […]

Hrvatsko nacionalno svetište sv. Nikole Tavelića


Trg Nikole Tomasea 1, 22000 Šibenik

Tel. 022 201 480, Fax. 022 201 481

Web. svetiste-sibenik.hr

Email. info@svetiste-sibenik.hr

Facebook. Sveti Frane Šibenik