Hodočašće Majci


Vojska Bezgrešne Šibenika hodočastila je i ove godine u drevno marijansko svetište šibenske biskupje u Vrpolju. Već tradicionalno hodočašće “Od svetišta do svetišta” odvija se svake godine u subotu prije blagdana Velike Gospe a povezuje svetište sv. Nikole Tavelića u Šibeniku s ovim marijanskim u Vrpolju.

Ove je godine hodočastilo četrdesetak članova Vojske Bezgrešne koji se okupljaju pri crkvi sv. Frane i sv. Petra u Šibeniku. Skoro četverosatni hod hodočasnici, odjeveni u svijetlo plave majice s likom Bezgrešne, ispunili su molitvom i pjesmom.

Po dolasku odmah su u crkvi pozdravili Gospu, a potom su u vanjskom svetištu slavili svetu misu, koju je predslavio fra Ivan Bradarić, duhovni asistent u crkvi sv. Frane. Propovijedao je fra Ivan Penava, duhovni asistent u župi sv. Petra.

Nakon svete mise kratku katehezu i molitvu kod Gospe koja raskida okove održao je fra Ivan Bradarić.

Bila je ovo jednodnevna duhovna obnova i priprema za skore blagdane sv. Maksimilijana Kolbea i Velike Gospe.

OBJAVLJENO: 8.8.2020.

Aktualno

Medalja sv. Ivana Pavla II.

Kardinal Josip Bozanić, prigodom slavlja blagdana sv. Nikole Tavelića, tijekom kojega je i zaključena Godina sv. Nikole, darovao je Medalju sv. Ivana Pavla II. rektoru svetišta fra Ivanu Bradariću.

Zaključena Godina sv. Nikole

Svečano euharistijsko slavlje u Hrvatskom nacionalnom svetištu sv. Nikole Tavelića u Šibeniku na blagdan prvoga hrvatskog kanoniziranog sveca Nikole Tavelića, u subotu 14. studenoga, predslavio je zagrebački nadbiskup kardinal Josip […]

Blagdan sv. Nikole Tavelića 2020.

U Hrvatskom nacionalnom svetištu sv. Nikole Tavelića, u crkvi sv. Frane u Šibeniku, u subotu 14. studenoga 2020., proslavit ćemo blagdan prvoga hrvatskog kanoniziranog sveca i zaključiti Godinu sv. Nikole […]

Hrvatsko nacionalno svetište sv. Nikole Tavelića


Trg Nikole Tomasea 1, 22000 Šibenik

Tel. 022 201 480, Fax. 022 201 481

Web. svetiste-sibenik.hr

Email. info@svetiste-sibenik.hr

Facebook. Sveti Frane Šibenik