Godišnja nagrada HDKN


Dan medija 2021

Dobitnik Godišnje nagrade Hrvatskoga društva katoličkih novinara: fra Ivan Bradarić

Hrvatsko društvo katoličkih novinara dugi niz godina dodjeljuje nagrade i priznanja o Svjetskom danu sredstava društvenih komunikacija.

Ove godine, nagrade i priznanja su, u skladu s epidemiološkim mjerama, dodijeljene 14. svibnja 2021. na Hrvatskom katoličkom sveučilištu, na zajedničkoj proslavi koju je uz HDKN organizirao Odbor HBK za sredstva društvenih komunikacija  i Odjel za komunikologiju HKS-a.

Nagrada za životno djelo dodijeljena je novinaru Neni Kužini, koji je i autor dokumentarnoga filma o sv. Nikoli Taveliću.

Fra Ivan Bradarić dobitnik je godišnje nagrade za primjereno korištenje modernih sredstava komunikacije u promicanju štovanja sv. Nikole Tavelića, posebice u vidu emisija „Timbar vire“.

Ovaj niz emisija emitirao se putem interneta, odnosno Youtube kanala i Facebooka. Ta je platforma za ovu prigodu nazvana „TauTV“ što upućuje na puni naziv: Tavelićeva televizija. Program je emitiran iz prostora Muzeja sv. Frane u nizu od devet petaka tijekom velike devetnice pred Svečev blagdan. Emisije je tehnički pratila televizijska ekipa iz Studija 82, pod ravnanjem Ante Šmita i Tonka Mikulandre. Valja podsjetiti da su emisije imale izvanredan prijem kod gledateljstva te su ih preuzimali mnogi portali i Facebook stranice. Šibenska televizija je odmah po emitiranju prve emisije odlučila iste preuzeti i reemitirati u svom redovnom nedjeljnom programu.

Osim što je za „domaćine“ priprema emisije bila izazov i ulazak u novi, virtualni svijet, ona je potaknula i sudionike da korištenjem suvremenih medija naprave iskorak u predstavljanju svoga rada. Ovdje poglavito mislimo na naše hrvatske katoličke misije koje su na taj način, i u otežanim okolnostima uslijed pandemije, uspjele angažirati svoje vjernike. K tomu, sama emisija dala je poticaje i za neke projekte, poput povezivanja Hrvatskih katoličkih zajednica u Njemačkoj, koje za svoga zaštitnika imaju sv. Nikolu Tavelića.

(Marija Belošević)

OBJAVLJENO: 15.5.2021.

Aktualno

Obredom Preminuća započela proslava blagdana sv. Antuna

Posljednjega dana trodnevne priprave, u crkvi sv. Frane u Šibeniku u subotu, 12. lipnja euharistijsko slavlje predvodio je fra Ivan Penava u koncelebraciji s fra Ivanom Bradarićem. U prigodnoj homiliji […]

Proslava sv. Ante – izdvajamo

I DJECA VOLE SVETOG ANTU Posebna veza sv. Ante i djece dogodila se još za svečeva života kada se zaštitnički postavljao prema obiteljima, pomagao im i privodio k Isusu. O […]

Trinaesti utorak u čast sv. Anti

Trinaestog utorka uoči blagdana sv. Antuna Padovanskoga, 8. lipnja, u šibenskoj crkvi sv. Frane (Hrvatsko nacionalno svetište sv. Nikole Tavelića) misu je predslavio misionar Krvi Kristove o. Stjepan Ivan Horvat. […]

Hrvatsko nacionalno svetište sv. Nikole Tavelića


Trg Nikole Tomasea 1, 22000 Šibenik

Tel. 022 201 480, Fax. 022 201 481

Web. svetiste-sibenik.hr

Email. info@svetiste-sibenik.hr

Facebook. Sveti Frane Šibenik