Fra Ante Vučković otvara pobožnost Trinaest utoraka


Crkva sv. Frane u Šibeniku, čiji je suzaštitnik sv. Ante Padovanski, i ove će se godine svečano pripremati za blagdan omiljenog sveca. Popularna i dobro prihvaćena pobožnost „Trinaest utoraka“ započinje u utorak, 17. ožujka i završava pred Svečev blagdan, slavljem trinaestog utorka, 9. lipnja.

Molitveno-liturgijski raspored započinje od 17.00 sati molitvom krunice i večernje u čast svetom Anti. U 18.00 sati je svečana ulazna procesija u kojoj će biti u crkvu unesen relikvijar s autentičnim relikvijama sv. Ante, a svetu misu u prvi utorak predslavi fra Ante Vučković iz Splita. Ovaj će relikvijar u crkvi ostati kroz cijelo vrijeme priprave za blagdan, za osobnu pobožnost štovateljima sv. Ante.

Vjernici Šibenika i okolice već stoljećima pohode crkvu sv. Frane, gdje se njeguje ova pobožnost prema sv. Anti Padovanskom, a i današnji šibenski franjevci nastavljaju tu tradiciju.

MOLITVENO-LITURGIJSKI RASPORED:
17.00 – Molitva svete krunice
17.40 – Večernja u čast sv. Anti
18.00 – Sveta misa

(Nakon pomicanja na ljetno računanje vremena, pobožnost i sveta misa započinju sat vremena kasnije.)

OBJAVLJENO: 10.3.2020.

Aktualno

Medalja sv. Ivana Pavla II.

Kardinal Josip Bozanić, prigodom slavlja blagdana sv. Nikole Tavelića, tijekom kojega je i zaključena Godina sv. Nikole, darovao je Medalju sv. Ivana Pavla II. rektoru svetišta fra Ivanu Bradariću.

Zaključena Godina sv. Nikole

Svečano euharistijsko slavlje u Hrvatskom nacionalnom svetištu sv. Nikole Tavelića u Šibeniku na blagdan prvoga hrvatskog kanoniziranog sveca Nikole Tavelića, u subotu 14. studenoga, predslavio je zagrebački nadbiskup kardinal Josip […]

Blagdan sv. Nikole Tavelića 2020.

U Hrvatskom nacionalnom svetištu sv. Nikole Tavelića, u crkvi sv. Frane u Šibeniku, u subotu 14. studenoga 2020., proslavit ćemo blagdan prvoga hrvatskog kanoniziranog sveca i zaključiti Godinu sv. Nikole […]

Hrvatsko nacionalno svetište sv. Nikole Tavelića


Trg Nikole Tomasea 1, 22000 Šibenik

Tel. 022 201 480, Fax. 022 201 481

Web. svetiste-sibenik.hr

Email. info@svetiste-sibenik.hr

Facebook. Sveti Frane Šibenik