Budimo zahvalni, poslušni i odgovorni!


Mjesta za sjedenje su označena

KAKO SE TREBAMO VLADATI U CRKVI
prema novim odredbama

Dragi vjernici, budimo zahvalni dragome Bogu za ove nove uvjete koji nam omogućuju zajedničko slavlje svetih misa u crkvama. U tom smislu, molimo vas, prihvatite i sve norme i odredbe koje su propisani, a u svrhu zaštite sebe i bližnjega.

Svete mise u crkvi sv. Frane u Šibeniku u nedjelju 3. svibnja su u 08.00, 10.30 i u 19.00 sati. Svi koji dođete bit ćete primljeni i moći ćete sudjelovati na svetoj mise, jer mjesta ima dovoljno – u crkvi, u dvorištu crkve, u samostanskom vrtu i na trgu ispred crkve. Svi navedeni dijelovi kompleksa crkve i samostana sv. Frane su dobro ozvučeni. U crkvi je 65 točno obilježenih mjesta za sjedenje te još dvadesetak za stajanje – sve prema propisima i normativima. U dvorištu je dodatnih osamdeset mjesta za stajanje, te u vrtu još desetak, a svi ostali koji kasnije prispijete, svetu misu ćete moći pratiti ispred crkve – poštujući zadani razmak.

Kada dođete na svetu misu prijavite se našim redarima i pratite njihove upute. U crkvu, radi dezinficiranja svih vjernika i zbog rasporeda sjedenja, ulazite kroz dvorišna vrata i odlazite na prvo slobodno mjesto, popunjavajući crkvu od oltara prema izlaznim vratima.

Molimo vas, pratite ove kratke upute:

 1. Ispred crkve pratite upute redara
 2. Obvezno koristite dezinficijens za ruke
 3. Dobro je da tijekom mise imate svoju masku preko usta i nosa
 4. U crkvi nema blagoslovljene vode
 5. Sjedite na točno označenom mjestu. Ako vas je nekoliko iz iste obitelji ili stana, možete se slobodno međusobno držati skupa, ali prema ostalima obvezno poštujte razmak.
 6. Nema dodira rukama što uključuje i izostavljanje podjele znaka mira
 7. Nemojte ništa dodirivati
 8. Obvezno držite označeni razmak
 9. Sveta pričest se podjeljuje samo na ruku
 10. Nemojte dovoditi djecu na podjelu križića
 11. Ispovijedamo u dvorani pored crkve i u kapelici sv. Mihovila
 12. Iz crkve izlazite kroz glavna vrata, poštujući zadanu distancu

Molimo vas, u interesu svih nas je da budemo, ponizni, poslušni i dostojanstveni te da se u svemu pridržavamo ovih odredbi.

Pazimo na razmak!
Pazimo na razmak!
Mjesta su označena
Mjesta u crkvi su obilježena!
Mjesta u crkvi su označena
Mjesta za sjedenje označena su križićem
OBJAVLJENO: 2.5.2020.

Aktualno

Porcijunkula 2021.

PROSLAVA BLAGDANA GOSPE OD ANĐELA U SAMOSTANSKOJ CRKVI SV. FRANE U ŠIBENIKU Popularna „Porcijunkula“ svečano će biti proslavljena i u crkvi sv. Frane u Šibeniku. Zbog mogućnosti dobivanja potpunog oprosta […]

Dan djedova i baka

U nedjelju obilježavamo Prvi svjetski dan djedova i baka i starijih osoba. Papa Franjo je u nedjelju 31. siječnja 2021. proglasio Svjetski dan djedova i baka i starijih osoba, i […]

Rič, dvi Župniku na odlasku

Svetkovina sv. Petra i Pavla veoma je svečano proslavljena u župi sv. Petra u Šibeniku gdje djeluju redovnici franjevci konventualci. Ova je proslava bila ujedno i oproštaj od župnika fra […]

Hrvatsko nacionalno svetište sv. Nikole Tavelića


Trg Nikole Tomasea 1, 22000 Šibenik

Tel. 022 201 480, Fax. 022 201 481

Web. svetiste-sibenik.hr

Email. info@svetiste-sibenik.hr

Facebook. Sveti Frane Šibenik