Treći petak Velike devetnice


Duhovna priprema pred blagdan sv. Nikole Tavelića u njegovu šibenskom svetištu nastavljena je slavljem trećeg petka velike devetnice. Svetu misu predslavio je fra Jozo Marinčić provincijal franjevačke provincije sv. Križa Bosne srebrene sa sjedištem u Sarajevu. Fra Jozo je prenio pozdrave vjernika iz Sarajeva iz svetišta koje je tamo sagrađeno potkraj tridesetih godina prošloga stoljeća i gdje se okupljaju brojni vjernici iz Sarajeva i okolice. U homiliji je provincijal Marinčić podsjetio vjernike na Nikolino dvanaestogodišnje misijsko djelovanje u Bosni u vidu zaštite vjernika od najezda krivovjerja i krivih učenja pojedinaca i organiziranih skupina. Opasnost je to koja vreba vjernike i današnjega vremena te je Nikolin primjer i poziv na zaštitu od krivih nauka i zlih primjera više nego aktualan. Nikolino misijsko djelovanje kao i poslanje brojnih drugih franjevaca u Bosni pridonijeli su očuvanju katoličke i zaštiti dostojanstva vjernika.

Slijedeći četvrti petak devetnice je ujedno i blagdan sv. Frane te će svetu misu predslaviti dominikanski provincijal fra Slavko Slišković.

OBJAVLJENO: 28.9.2019.

Aktualno

OTKAZANO hodočašće u Padovu, lipanj 2020.

Kao duhovnu pripravu za 13. utoraka sv. Anti organiziramo hodočašće “Putovima svetog Ante” u Padovu, Arcellu i Camposampiero i u lipnju ove godine. Prijave nakon Uskrsa.

Deseti utorak u šibenskom svetištu

Duhovna priprava pred blagdan svetoga Ante nastavljena je slavljem desetoga utorka u poznatom šibenskom svetištu – crkvi sv. Frane. Svetu misu predslavio je fra Augustin Kordić. Za tjedan dana, svetu […]

Ovako će izgledati kip sv. Nikole

Otkrivamo kako će izgledati novi kip svetog Nikole Tavelića koji će biti postavljen u Jeruzalemu Šibenski samostan franjevaca konventualaca i Nacionalno svetište svetog Nikole Tavelića čuvaju nastariju poznata svečeva sliku […]

Hrvatsko nacionalno svetište sv. Nikole Tavilića


Trg Nikole Tomasea 1, 22000 Šibenik

Tel. 022 201 480, Fax. 022 201 481

Web. svetiste-sibenik.hr

Email. info@svetiste-sibenik.hr

Facebook. Sveti Frane Šibenik