Papin poziv na molitvu krunice


Papa pred Gospom

Na tragu vrlih predšasnika, uzornih i svetih redovnika, koji su pri samostanu i crkvi sv. Frane u Šibeniku stoljećima okupljali i odgajali u vjeri vjernike grada Šibenika i okolice, samostan sv. Frane u Šibeniku rado se odaziva pozivu pape Franje na svakodnevnu molitvu krunice tijekom mjeseca svibnja. Pismo je Papa naslovio na sve vjernike svijeta u posebnim uvjetima pandemije te daje upute kako se vjernici mogu organizirati: „To se može činiti zajedno, ili pak pojedinačno; vi sami odlučite već prema vlastitim prilikama, vrjednujući obje mogućnosti. U svakoj od njih stoji tajna te molitve, a to je jednostavnost“.

Na tragu ovih Papinih uputa i Hrvatsko nacionalno svetište iz Šibenika te samostan sv. Frane, gdje se okuplja nekoliko zajednica i molitvenih grupa, dijeli poziv i daje dodatno pojašnjenje. Iako redovnici ovoga samostana, u okviru svojeg dnevnog molitvenog reda, svaki dan neizostavno mole krunicu, ukoliko se stvore uvjeti za to, krunicu će moliti skupa s vjernicima, svaku večer u crkvi sv. Frane s početkom u 18.30. Ovdje iznova treba spomenuti kako je potrebno pridržavati se uputa koje se propisuju u cilju zaštite osoba.

Uz molitve koje u svome pismu nudi papa Franjo, samostan sv. Frane i Regionalni centar Vojske Bezgrešne pratit će razmatranja koja su objavljena u molitveniku Nasljeduj Mariju, a prikladna su upravo za svaki dan mjeseca svibnja.

„Draga braćo i sestre, zajedničko razmatranje Kristova lica srcem Marije, naše Majke, još više će nas ujediniti u duhovnu obitelj te nam pomoći prevladati ovu kušnju. Ja ću moliti za vas, posebno za one koji najviše trpe, a vi, molim vas, molite za mene. Zahvaljujem vam i srdačno vas blagoslivljam“ – zaključuje papa Franjo pismo vjernicima koje je objavljeno na blagdan sv. Marka, 25. travnja 2020.

OBJAVLJENO: 30.4.2020.

Aktualno

Misnice sv. Nikole Tavelića

Trideset i tri misnice sv. Nikole Tavelića, skrojene u radionici Drvenkar, stigle su danas u svečevo šibensko svetište, a u povodu skore nacionalne proslave u Šibeniku, u nedjelju 21. lipnja. […]

Proslavljen jedanaesti utorak

Jedanaesti utorak pred blagdan sv. Ante Padovanskoga proslavljen je 26. svibnja 2020. u njegovu šibenskom svetištu. Svetu misu, uz sve brojnije nazočne vjernike, predslavio je i propovijedao fra Ante Bešlić, […]

OTKAZANO hodočašće u Padovu, lipanj 2020.

Kao duhovnu pripravu za 13. utoraka sv. Anti organiziramo hodočašće “Putovima svetog Ante” u Padovu, Arcellu i Camposampiero i u lipnju ove godine. Prijave nakon Uskrsa.

Hrvatsko nacionalno svetište sv. Nikole Tavilića


Trg Nikole Tomasea 1, 22000 Šibenik

Tel. 022 201 480, Fax. 022 201 481

Web. svetiste-sibenik.hr

Email. info@svetiste-sibenik.hr

Facebook. Sveti Frane Šibenik