Mjuzikl “Svetac svega svijeta” izveden u šibenskom kazalištu


Prepuno šibensko kazalište ovacijama je u nedjelju navečer ispratilo amatersku glumačku skupinu koja je profesionalno priredila i izvela mjuzikl o životu sv. Ante Padovanskoga. Mjuzikl „Svetac svega svijeta“ svoju je premijeru imao krajem lipnja 2018. godine i u nepunih godinu dana imao je već 33 izvedbe. Ansamblu je ovo četvrti i najveći projekt a njegova vrijednost je i u tome što je to prvi u cijelosti domaći autorski mjuzikl duhovne tematike. Libreto je napisao Nino Škrabe a glazbu Branko Bardun. Mjuzikl je režirao Robert Bošković a izvršna producentica mjuzikla je Iva Bardun.

Mjuzikl o sv. Anti je održan u sklopu manifestacije „Dani sv. Ante“ koju samostan sv. Frane organizira u vidu pripreme pred blagdan sveca.

Publiku je prije izvedbe pozdravio producent i duhovnik Ansambla Kolbe fra Vladimir Vidović, a svojom nazočnošću ovaj veliki evangelizacijski projekt podržali su brojni uglednici iz šibenskog javnog života, gradonačelnik grada Šibenika, ravnatelj HNK Šibenik te šibenski biskup Tomislav Rogić i brojni drugi.OBJAVLJENO: 11.6.2019.

Hrvatsko nacionalno svetište sv. Nikole Tavilića


Trg Nikole Tomasea 1

22000 Šibenik

Tel. 022 201 480

Fax. 022 201 481

Email. info@svetiste-sibenik.hr