Izašao šesti broj časopisa Svetac


Iz tiska je izašao novi broj časopisa Svetac – glasnika Svetišta sv. Nikole Tavelića u Šibeniku. Novi broj osobito je posvećen ovogodišnjem hodočašću u Svetu Zemlju u povodu treće pripravne godine za Jubilej 2020. – pedeset godina od kanonizacije sv. Nikole Tavelića.

Osim toga, novi broj Sveca donosi intervju s Brankom Lovrićem Caparinom, vjernikom laikom, umjetnikom i orguljašem u šibenskoj crkvi sv. Frane koji se posebno prosjetio dana kada je Šibenik slavio kanonizaciju sv. Nikole Tavelića.

Ususret jubileju donosimo i tekst o pedesetoj obljetnici Kongregacije za kauze svetaca te vijest i fotografije koji su vezani uz blagoslov kipa sv. Nikole Tavelića u šibenskom svetištu.

Osim navedenih, novi broj Sveca donosi i druge tekstove. U novom broju moći ćete pročitati uvodnik urednika fra Ivana Bradarića, nastavak povijesnog prikaza Svetišta u Šibeniku autora fra Augustina Kordića te ostale zanimljive priloge.

OBJAVLJENO: 3.10.2019.

Aktualno

Velika devetnica pred blagdan sv. Nikole Tavelića

U Hrvatskom nacionalnom svetištu sv. Nikole Tavilića u Šibeniku, a ususret ovogodišnjoj proslavi blagdana sv. Nikole, održat će se Velika devetnica (devet petaka) u Crkvi sv. Frane.

Predstavljanje Zbornika o sv. Nikoli Taveliću

U petak 25. listopada, nakon večernje svete mise u crkvi sv. Frane, održat će se predstavljanje Zbornika “Sv. Nikola Tavelić mučenik – njegovo vrijeme i trajna poruka”…

Svečeva slika u Raslini i Zatonu

Na svom hodočašću po župama šibenske biskupije najstariji likovni prikaz sv. Nikole Tavelića uokviren u lijepu prijenosnu palu ovaj vikend posjetio je župe Raslina i Zaton. Domaćin je bio župnik […]

Hodočasnički vikend

Nekoliko grupa posjetilo je ovaj vikend naše Svetište: učenici Nadbiskupske klasične gimnazije iz Splita, mladi Šibenske biskupije te vjernici iz Krašića predvođeni svojim župnikom vlč. Ivanom Vučakom…

Hrvatsko nacionalno svetište sv. Nikole Tavilića


Trg Nikole Tomasea 1

22000 Šibenik

Tel. 022 201 480

Fax. 022 201 481

Email. info@svetiste-sibenik.hr