Hodočasnički vikend u Svetištu


I ovog vikenda naše su Svetište posjetile hodočasničke grupe. U nedjelju 20. listopada Hrvatsko nacionalno svetište sv. Nikole Tavelića posjetila je Molitvena zajednica Marijinog pohođenja Elizabeti iz župe sv. Josipa iz Zagreba. Voditelj zajednice je g. Drago Frkanec, a posjetilo nas je oko 100 vjernika. Nakon upoznavanja s mučeništvom sv. Nikole i pobožnosti u crkvi koju je predvodio fra Augustin Kordić, hodočasnici su obišli Muzej sv. Frane i potom se zadržali u molitvi u crkvi.

Istog dana naše je Svetište pohodila i zajednica mladih koju vodi fra Stjepan Brčina iz samostana Svetoga Duha u Zagrebu. U Svetištu su u 10.30 slavili svetu misu, imali pobožnost klanjanja pred Presvetim te se zadržali na ručku.

OBJAVLJENO: 20.10.2019.

Aktualno

Sv. Nikola Tavelić u mjestu Brnaze

Župa Sinj i mjesto Brnaze s oduševljenjem su dočekali sv. Nikolu Tavelića u vidu hodočašća najstarije slike sveca…

Proslavljen svečev blagdan, započela Godina Nikole Tavelića

Svečano misno slavlje predvodio je krčki biskup Ivica Petanjak, a šibenski biskup Tomislav Rogić otvorio je Godinu sv. Nikole Tavelića za Šibensku biskupiju…

Zaključena Velika devetnica

Svetu misu predslavio je ministar provincijal franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja sa sjedištem u Splitu fra Marko Mrše.

Hrvatsko nacionalno svetište sv. Nikole Tavilića


Trg Nikole Tomasea 1

22000 Šibenik

Tel. 022 201 480

Fax. 022 201 481

Email. info@svetiste-sibenik.hr