Hodočasnički vikend u Svetištu


I ovog vikenda naše su Svetište posjetile hodočasničke grupe. U nedjelju 20. listopada Hrvatsko nacionalno svetište sv. Nikole Tavelića posjetila je Molitvena zajednica Marijinog pohođenja Elizabeti iz župe sv. Josipa iz Zagreba. Voditelj zajednice je g. Drago Frkanec, a posjetilo nas je oko 100 vjernika. Nakon upoznavanja s mučeništvom sv. Nikole i pobožnosti u crkvi koju je predvodio fra Augustin Kordić, hodočasnici su obišli Muzej sv. Frane i potom se zadržali u molitvi u crkvi.

Istog dana naše je Svetište pohodila i zajednica mladih koju vodi fra Stjepan Brčina iz samostana Svetoga Duha u Zagrebu. U Svetištu su u 10.30 slavili svetu misu, imali pobožnost klanjanja pred Presvetim te se zadržali na ručku.

OBJAVLJENO: 20.10.2019.

Aktualno

OTKAZANO hodočašće u Padovu, lipanj 2020.

Kao duhovnu pripravu za 13. utoraka sv. Anti organiziramo hodočašće “Putovima svetog Ante” u Padovu, Arcellu i Camposampiero i u lipnju ove godine. Prijave nakon Uskrsa.

Deseti utorak u šibenskom svetištu

Duhovna priprava pred blagdan svetoga Ante nastavljena je slavljem desetoga utorka u poznatom šibenskom svetištu – crkvi sv. Frane. Svetu misu predslavio je fra Augustin Kordić. Za tjedan dana, svetu […]

Ovako će izgledati kip sv. Nikole

Otkrivamo kako će izgledati novi kip svetog Nikole Tavelića koji će biti postavljen u Jeruzalemu Šibenski samostan franjevaca konventualaca i Nacionalno svetište svetog Nikole Tavelića čuvaju nastariju poznata svečeva sliku […]

Hrvatsko nacionalno svetište sv. Nikole Tavilića


Trg Nikole Tomasea 1, 22000 Šibenik

Tel. 022 201 480, Fax. 022 201 481

Web. svetiste-sibenik.hr

Email. info@svetiste-sibenik.hr

Facebook. Sveti Frane Šibenik