Hodočašće u Poljsku: Putem sv. Maksimilijana


Organiziramo hodočašće Vojske Bezgrešne (Južna Hrvatska) u Poljsku od 6. do 12. rujna 2018. godine tijekom kojega ćemo posjetiti mjesta koja su obilježila život sv. Maksimijana Kolbea.


Raspored

1. DAN: 06. rujna – četvrtak – ŠIBENIK-CZĘSTOCHOWA

Polazak sa šibenskog autobusnog kolodvora u 00.15. Vožnja kroz Sloveniju, Austriju i Češku do odredišta U Poljskoj. Dolazak u Częstochowu u poslijepodnevnim satima. Sveta misa u svetištu. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

2. DAN: 07. rujna – petak – ZDUNSKA WOŁAPABIANICENIEPOKALANÓW

Doručak. Vožnja do Zduńske Wole i posjet kući u kojoj je rođen Rajmund Kolbe. Odlazak do bazilike Marijina Uznesenja u kojoj je mali Rajmund kršten. Nastavak vožnje do Pabianica i posjet crkvi sv. Mateja gdje je Rajmund imao viđenje Gospe koja mu je ponudila dvije krune i gdje je sv. Maksimilijan slavio svoju mladu misu. I mi ćemo ovdje slaviti svetu misu. Dolazak u Niepokalanów. Razgled “Grada Bezgrešne” i upoznavanje sa životom sv. Maksimilijana te nastankom i razvojem grada. Smještaj u samostanu Niepokalanówu. Večera. Molitva. Noćenje.

3. DAN: 08. rujna – subota – NIEPOKALANÓW-VARŠAVA

Sveta misa. Doručak. Odlazak u Varšavu i razgled brojnih gradskih znamenitosti Varšave, glavnog grada Poljske. Stara jezgra Varšave je na listi svjetske baštine UNESCO-a. Uključeno i panoramski razgled grada. Slobodno vrijeme za osobne programe. Povratak u Niepokalonow. Večera. Molitva. Noćenje.

4. DAN: 09. rujna – nedjelja – NIEPOKALANOW-LICHEŃ STARY-HARMEŽE

Doručak. Odlazak u Licheń Stary – zavjetno svetište poljskog naroda Majci Božjoj. Sveta misa u svetištu. Vrijeme za osobne pobožnosti. Ručak po slobodnom izboru negdje u svetištu. Vožnja prema Harmeže. Smještaj u Domu za duhovne vježbe sestara sv. Maksimilijana Kolbea. Večera. Noćenje.

5. DAN: 10. rujna – ponedjeljak – HARMEŽE-OSWIECIM-WADOVICE

Sveta misa. Doručak. Upoznavanje s „KL Auschwitz“ (organizirano vođenje). Ćelija u kojoj je bio zatvoren i usmrćen sv. Maksimilijan Kolbe. Upoznavanje s „KL Birkenau“. Povratak u Harmeže na ručak. Popodne odlazak u Wadovice. Povratak u Harmeže. Večera. Eventualno pobožnost. Razgled grafika Mariana Koƚodzeja. Noćenje.

6. DAN: 11. rujna – utorak – HARMEŽEKRAKOV

Doručak. Odlazak u Krakow. Najprije posjet svetištu Božjeg Milosrđa. Ovdje sveta misa. Nakon toga razgled Krakowa. U njemu se nalazi najveći srednjovjekovni trg u Europi – Rynek Glowny. Razgledat ćemo Kraljevski dvorac – Wawel. Vidjet ćemo  puno izuzetno lijepih i zanimljivih crkava u ovom gradu: katedrala, crkva Majke Božje, franjevačka crkva itd.

Ručak po slobodnom odabiru negdje u gradu. Povratak u hotel. Večera. Pobožnost.

7. DAN: 12. rujna – srijeda – HARMEŽE-WIELICKA

Sveta misa. Doručak. Spremanje stvari i povratak u Hrvatsku. Uz put ćemo posjetiti rudnike soli u mjestu Wielicka. U Hrvatsku se vraćamo istim putem i stajat ćemo samo na mjestima za kraći odmor. Dolazak u Šibenik u jutarnjim satima.


Prijave i uplate

Hrvatsko nacionalno svetište sv. Nikole Tavilića u Šibeniku
info@svetiste-sibenik.hr
Tel. 022 201 480

OBJAVLJENO: 17.2.2018.

Aktualno

Pobožnost 13 utoraka pred blagdan sv. Ante 2018.

Crkva sv. Frane u Šibeniku i ove će godine svečano slaviti blagdan svoga suzaštitnika sv. Antu Padovanskoga. Donosimo raspored pobožnosti „Trinaest utoraka“…

Hodočašće u Poljsku: Putem sv. Maksimilijana

Organiziramo hodočašće Vojske Bezgrešne (Južna Hrvatska) u Poljsku od 6. do 12. rujna 2018. godine tijekom kojega ćemo posjetiti mjesta koja su obilježila život sv. Maksimijana Kolbea.

Zbor “Cardinal Singers” gostovao u našoj crkvi

Zbor “Cardinal Singers” studenata i profesora glazbene škole univerziteta iz američkog grada Louisvillea izvelo je maestralan koncert u crkvi sv. Frane…

Deseti utorak pred blagdan sv. Ante

Niz trinaest utoraka pred blagdan sv. Ante nastavio je mons. Marinko Mlakić, generalni vikar Šibenske biskupije.

Potvrđen šibenski gvardijan

Tijekom drugog dijela redovitoga provincijskog kapitula Hrvatske provincije sv. Jeronima franjevaca konventualaca, za gvardijana samostana sv. Frane u Šibeniku potvrđen je fra Ivan Bradarić.

Hrvatsko nacionalno svetište sv. Nikole Tavilića


Trg Nikole Tomasea 1

22000 Šibenik

Tel. 022 201 480

Fax. 022 201 481

Email. info@svetiste-sibenik.hr