Hodočašće u Lurd i Fatimu 2017.


Za članove i simpatizere Vojske Bezgrešne organiziramo hodočašće u Lurd i Fatimu u povodu 100 godina fatimskih ukazanja te 100 godina utemeljenja Vojske Bezgrešne. Hodočašće će se održati od 21. do 29. svibnja 2017. godine autobusom i zrakoplovom, a tom prigodom posjetit ćemo: La Salette – Ars-sur-Formans – Paray-le-Monial – Nevers – Lurd – Santiago de Compostela – Fátima – Batalha – Nazaré – Lisabon.

Raspored

1. dan – nedjelja, 21. 5. 2017.
ZAGREB

Polazak na hodočašće je iz Zagreba, ispred župne crkve sv. Antuna Padovanskoga (Sveti Duh 31), u 18:00. Putnici iz južne Hrvatske (Dubrovnik, Metković, Split, Trogir, Šibenik, Benkovac, Vodice, Pirovac, Biograd, Zadar) mogu računati, uz pravovremenu najavu i potvrdu raspoloživih mjesta, na besplatni povratni prijevoz do Zagreba redovnim Samoborčekovim linijama. Slijedi noćna vožnja kroz Sloveniju, Italiju i Francusku uz kratka zaustavljanja radi odmora.

2. dan – ponedjeljak, 22. 5. 2017.
LA SALETTE – ARS-SUR-FORMANS

Dolazak u LA SALETTE u jutarnjim satima. La Salette je glasovito marijansko svetište južne Francuske, u srcu francuskih Alpa, na nadmorskoj visini od 1.787 m. Sveta misa u svetištu. 19. rujna 1846. ukazala se Blažena Djevica Marija djeci (Melanie Mathieu Calvat, 15 god. i Maximin Giraud, 11 god.) dok su čuvala krave na planini iznad La Salette i pozvala sve ljude na obraćenje. Vožnja do ARS-SUR-FORMANSA. Smještaj u hotel. Posjet grobu arškog župnika sv. Ivana Marije Vianneyja, zaštitniku župnika. Večera. Noćenje.

3. dan – utorak, 23. 5. 2017.
ARS-SUR-FORMANS – PARAY-LE-MONIAL – NEVERS – LURD

Doručak. Vožnja do PARAY-LE-MONIALA. Paray-le-Monial je glasovito svetište Presvetog Srca Isusova i francuski gradić u kojem se Isus ukazao Margareti Mariji Alacoque, francuskoj redovnici, svetici i mističarki. Časna je molila pred Presvetim oltarskim sakramentom 27. prosinca 1673. i vidjela Presveto Srce nadvišeno nad križ i krunu od trnja koja ga okružuje. Sveta misa u svetištu. Vožnja do NEVERSA. Posjet samostanskom kompleksu sv. Gildarda, kući matici Sestara iz Neversa kojima je pripadala sv. Bernardica Soubirous, lurdska vidjelica. Molitva na svetičinom grobu. Vožnja do Lurda. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

4. dan – srijeda, 24. 5. 2017.
LURD

Doručak. Cjelodnevni hodočasnički program u LURDU, mjestu susreta neba i zemlje. Razgled Lurda i svetišta: Bernardičina rodna kuća – župna crkva u kojoj je krštena – Cachot (zatvor) u kojem je obitelj živjela za vrijeme ukazanja – Centar Vojske Bezgrešne – špilja ukazanja – Sveta misa u svetištu. Ručak. Mogućnost kupanja u lurdskoj vodi – euharistijska procesija – križni put – vrijeme za osobnu molitvu. Večera. Večernja procesija sa svijećama – molitva sv. krunice. Noćenje.

5. dan – četvrtak, 25. 5. 2017.
LURD – SANTIAGO DE COMPOSTELA

Sveta misa kod špilje ukazanja. Doručak. Vožnja do SANTIAGA DE COMPOSTELE, glavnog grada španjolske regije Galicije. Santiago je od 1985. godine na UNESCO-voj listi svjetske kulturne baštine. Grad je čuven po brojnim srednjovjekovnim hodočašćima u ovo svetište sv. Jakova apostola koje krasi veličanstvena katedrala. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

6. dan – petak, 26. 5. 2017.
SANTIAGO DE COMPOSTELA – FÁTIMA

Doručak. Sveta misa u svetištu. Vožnja do FÁTIME. Smještaj u hotel. Razgled svetišta. Večera. Večernji program u svetištu (molitva krunice i procesija sa svijećama). Noćenje.

7. dan – subota, 27. 5. 2017.
FÁTIMA

Doručak. Cjelodnevni hodočasnički program u FÁTIMI prema programu svetišta. Portugalski gradić Fátima, postao je poznat u svijetu po Gospinim ukazanjima djeci od 13. svibnja do 13. listopada 1917. godine, svakog 13. u mjesecu. Prijepodne posjetit ćemo Baziliku u kojoj su grobovi vidjelaca (bl. Jacinte, Franje i s. Lucije). Pohod mjestu ukazanja anđela, križnom putu, Berlinskom zidu, crkvi Presvetog Trojstva, Esplanadi… Ručak. Popodne posjet ALJUSTRELU, mjestu rođenja vidjelaca. Slobodno vrijeme za osobnu molitvu i pobožnost. Večera. Sudjelovanje u večernjem programu i procesiji svetišta.

8. dan – nedjelja, 28. 5. 2017.
FÁTIMA – BATALHA – NAZARÉ – LISABON

Sveta misa u svetištu. Doručak. Vožnja autobusom do BATALHE. Dominikanski samostan Santa Maria da Vitória u Batalhi (UNESCO-ova lista svjetske baštine) vrhunsko je remek djelo gotičke sakralne arhitekture. Gradnja je otpočela 1388. i potrajala skoro dva stoljeća. Samostan u Batalhi s velebonom crkvom slovi kao panteon portugalskih kraljeva i kraljica i neizostavna je znamenitost koju posjećuje svaki hodočasnik i turist (program uz doplatu). NAZARÉ je nadaleko poznati ribarski gradić na Atlantiku s dugim pješčanim plažama i velikom gastronomskom ponudom u mnoštvu ugostiteljskih objekata. U Nazaréu je i jedno od najstarijih svetišta Portugala – svetište Gospe od Nazaréa. Vožnja do LISABONA i razgled:

⦁ BETLEHEMSKA KULA (TORRE DE BELÉM) je jedan od najprepoznatljivijih i najuočljivijih simbola Lisabona, podignut početkom XVI. st. kao utvrda s bastionima, topovima i puškarnicama (mjesto s kojega je Vasco da Gama isplovio na putovanje do Indije)

⦁ SPOMENIK SVIM SLAVNIM PORTUGALSKIM MOREPLOVCIMA, istraživačima i njihovim otkrićima (PÃDRAO DOS DESCOBRIMENTOS) – još jedan od simbola Lisabona, podignut 1960. u spomen na 500. godišnjicu smrti Henrika Moreplovca, mecene istraživačkih poduhvata

⦁ SAMOSTAN SV. JERONIMA (MOSTEIRO DOS JERÓNIMOS) – egzemplarni primjerak portugalske kasne gotike manuelinskoga stila – nazvanoga po kralju Manuelu I. Najljepši dijelovi samostana su južni portal, klaustar i grob Vasca da Game, moreplovca i istraživača (program uz doplatu)

⦁ LISABONSKA KATEDRALA (SÉ) – prva katedrala na ovome mjestu podignuta je 1150. Godine

⦁ CRKVA SV. ANTUNA (SANTO ANTÓNIO À SÉ) – stoji na mjestu rodne kuće zaštitnika Portugala i jednoga od najpopularnijih svetaca katoličkoga svijeta, Sv. Antuna (rođ. 1195. u Lisabonu, umro 1231. u Padovi) kojega nazivamo Padovanskim zbog naziva grada ali kojega bismo isto tako mogli zvati i Lisabonskim

⦁ FADO PROGRAM u Lisabonu (program uz doplatu) / VEČERA U RESTORANU u Lisabonu

9. dan – ponedjeljak, 29. 5. 2017.
LISABON – ZAGREB

Transfer u lisabonsku zračnu luku. Prijava na let za Zagreb. Odlet zrakoplova iz Lisabona za Zagreb u 01:55. Dolazak u Međunarodnu zračnu luku Zagreb u 6:00.


Cijena aranžmana po osobi: 4.950 kn

Cijena aranžmana je kalkulirana na osnovu 326 putnika u zrakoplovnoj rotaciji (163+163).


Mogućnost obročne otplate hodočašća do 5 rata / 17 rata (5 rata + 12 rata kartice) / 24-60 rata (AMEX)

KOD PRIJAVE SE UPLAĆUJE AKONTACIJA U MINIMALNOM IZNOSU OD 1.000 KN PO OSOBI


Cijena aranžmana uključuje

⦁ prijevoz turističkim autobusom prema programu putovanja

⦁ hotelski smještaj i prehranu kako slijedi:

⦁ jedan polupansion (večera, noćenje, doručak) u hotelu 2*/3* u Arsu u dvokrevetnim ili trokrevetnim sobama (tv, tuš/wc)

⦁ jedan puni pansion (večera, noćenje, doručak, ručak) i jedan polupansion (večera, noćenje, doručak) u hotelu 3*/4* u Lurdu u dvokrevetnim ili trokrevetnim sobama (tv, tuš/wc)

⦁ jedan polupansion (večera, noćenje, doručak) u Santiagu de Composteli u hotelu 3* u dvokrevetnim ili trokrevetnim sobama (tv, tuš/wc)

⦁ jedan puni pansion (večera, noćenje, doručak, ručak) i jedan polupansion (večera, noćenje, doručak) u hotelu 3*/4* u Fátimi u dvokrevetnim ili trokrevetnim sobama (tv, tuš/wc)

⦁ prijevoz zrakoplovom na letu Lisabon – Zagreb s uključenim pristojbama zračnih luka

⦁ duhovno vodstvo


Cijena aranžmana ne uključuje

⦁ doplatu za jednokrevetnu sobu 1.750 kn

⦁ fakultativne (neobavezne) sadržaje Mosteiro da Batalha u Batalhi 6 €, Mosteiro dos Jeronimos u Lisabonu 10 €, fado program u Lisabonu 17 €, večeru u restoranu u Lisabonu… cijena naknadno

⦁ osiguranje otkaza putovanja 110 kn (preporučujemo svim hodočasnicima da ga uzmu)


Preporučujemo

⦁ Hodočasnici iz južne Hrvatske koji planiraju koristiti besplatni jednosmjerni ili povratni prijevoz do Zagreba neka se odmah po prijavi za hodočašće najave i agenciji za taj prijevoz.

⦁ Podići u područnom uredu HZZO-a Europsku karticu zdravstvenog osiguranja (EKZO).

⦁ Ispovjediti se prije hodočašća kako bi se moglo steći potpuni oprost.

⦁ Pročitati knjige:

⦁ Yves Ivonides, Fatima da ili ne

⦁ Yves Ivonides, Bijela Gospođa iz Lurda

⦁ Živko Kustić, Dobrovoljac bunkera gladi

Duhovno vodstvo

fra Zdravko Tuba, fra Ivan Bradarić i fra Josip Blažević


Prijave

Nacionalni centar Vojske Bezgrešne
vojska.bezgresne@gmail.com
Tel. (01) 5590 050

Hrvatsko nacionalno svetište sv. Nikole Tavilića u Šibeniku
info@svetiste-sibenik.hr
Tel. (022) 201 480

Veritas – Glasnik sv. Antuna Padovanskoga
veritas@veritas.hr
Tel. (01) 3777 125


Uplate

Nakon što ste se prijavili na neko od tri navedena mjesta, kontaktirajte agenciju radi reguliranja uplate na:

SAMOBORČEK EU GRUPA d.o.o.
Dobriše Cesarića 26
10430 Samobor

Poslovnica Autobusni kolodvor Zagreb
Avenija Marina Držića 4, 10000 Zagreb
Tel. (01) 6321 190
nenad@samoborcek.hr

OBJAVLJENO: 23.12.2016.

Aktualno

Hodočašće u Poljsku: Putem sv. Maksimilijana

Organiziramo hodočašće Vojske Bezgrešne (Južna Hrvatska) u Poljsku od 6. do 12. rujna 2018. godine tijekom kojega ćemo posjetiti mjesta koja su obilježila život sv. Maksimijana Kolbea.

Izašao četvrti broj časopisa Svetac

Iz tiska je izašao novi broj časopisa Svetac – glasnika Svetišta sv. Nikole Tavelića u Šibeniku. Novi broj osobito je posvećen održanom hodočašću “Nikolinom Bosnom”…

Sveta misa zahvalnica i ispraćaj relikvijara sv. Ante

Slavljem svete mise zahvalnice za primljene milosti po zagovoru sv. Ante zaključena je ovogodišnja proslava Svečeva blagdana…

Svečano proslavljen blagdan sv. Ante

Svečano je i ove godine proslavljen blagdan sv. Ante u našem Svetištu; od prijepodnevnih misa, preko mise za roditelje i djecu te večernje svečane mise koju je predvodio šibenski biskup…

Hrvatsko nacionalno svetište sv. Nikole Tavilića


Trg Nikole Tomasea 1

22000 Šibenik

Tel. 022 201 480

Fax. 022 201 481

Email. info@svetiste-sibenik.hr