Generalni ministar posjetio Svetište i samostan


Stodevetnaesti general Reda i nasljednik sv. Frane, fra Marco Tasca, posjetio je u nedjelju 7. travnja drevni samostan sv. Frane u Šibeniku. Uz njega je bio cijeli Generalni definitorij Reda franjevaca konventualaca među kojima je i hrvatski predstavnik za Srednju Europu fra Miljenko Hontić. Fra Miljenko je predslavio svetu misu na kojoj je propovijedao ministar general fra Marco. U koncelebraciji su bili i svi članovi definitorija kao i domaća braća samostana sv. Frane.

U popodnevnim satima gosti su razgledali grad a u katedrali ih je primio mjesni biskup mons. Tomislav Rogić.

OBJAVLJENO: 8.4.2019.

Aktualno

Pobožnost 13. utoraka pred blagdan sv. Ante 2019.

Crkva sv. Frane u Šibeniku i ove će godine svečano slaviti blagdan svoga suzaštitnika sv. Antu Padovanskoga. Donosimo raspored pobožnosti „Trinaest utoraka“…

Proslavljen Uskrs

Blagdan Uskrsa svečano je proslavljen u drevnoj crkvi sv. Frane u Šibeniku slavljem svetih misa i svečanim pjevom uskrsnih pjesama.

Veliki petak u Svetištu

Obredom Velikog petka, u sklopu Vazmenog trodnevlja, vjernici su se u crkvi sv. Frane spomenuli dana Isusove muke i smrti.

Započelo vazmeno trodnevlje

Nakon slavlja Mise posvete ulja u šibenskoj katedrali, redovnici samostana sv. Frane u zajedništvu s mnoštvom vjernika, slavili su Misu večere Gospodnje…

Hrvatsko nacionalno svetište sv. Nikole Tavilića


Trg Nikole Tomasea 1

22000 Šibenik

Tel. 022 201 480

Fax. 022 201 481

Email. info@svetiste-sibenik.hr